VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Att resa med småbarn

Vad är egentligen en charterresa? Innan jag blev mamma hade jag ingen aning. Då bokade jag reguljära flyg till främmande destinationer vilket kan vara lite dumdristigt när man reser med småbarn. Charterkonceptet är enkelt. Det är som att boka in sig på ett kollo. Man bokar in en resa med hotell och vips är all transfer och alla måltider förhoppningsvis ordande.

Sist vi var ute och reste var vi två veckor i Egypten. Vi bodde på en resort i Hurghada som heter Sunrise Mamlouk Palace. Det var två ljuvliga veckor. Lovi fyllde 1 år ner vi var där nere. Hade det varit under min singeltid skulle jag ha dött av att åka till en resort, men som småbarnsfamilj är det rena paradiset. I två veckor ägnade vi oss åt varandra. Vi behövde inte göra frukost, handla, tvätta eller städa. Vi bara myste och hade det skönt och det är ju det som är grejen med semester. Att bonda med familjen, sitta uppe sent på nätterna när barnen sover och prata livet. Ligga på en luftmadrass och guppa i vattnet på dagarna.

Egypten överraskade mig glatt. Vi tog oss tyvärr aldrig tid för att dyka, men dock snorklade vi vid hotellets pir. Jag har inte dykt på sex år nu och börjar få lite lätt abstinens, det skulle vara kul att boka in en barnfri dykresa med älsklingen men det kommer dröja många år innan det blir aktuellt. Hur som helst funderar vi på att sticka iväg på en sista minuten snart. Vi har varit jätteduktiga och sparat ihop alla pengar. Nu gäller det bara att jag blir färdig med min c-uppsats.


Kommentarer


  1. Caroline april 2, 2012 on 11:24 Svara

    Att resa charter är verkligen skönt! Det gjorde jag och Andreas både till Thailand förra året och till Aruba nu i år. Halvpension brukar vi ta då ingår ju frukost det är skönt resten vill vi kunna bestämma själva.. men det är himla skönt att veta att svensk personal är på plats, lätt kunna fixa utflykter och sånt. Det är verkligen toppen tycker jag, speciellt när det faktiskt går charterresor till lite mera exotiska resmål är Spanien och Grekland :)

  2. Nora april 2, 2012 on 13:15 Svara

    Ville bara säga att jag verkligen uppskattar dig Anna!Så innerlig,varm,mänsklig,intelligent,ärlig,skarpsynt,klok,förlåtande..!Kände på mig direkt att du var hemliga mamman,få som skriver som du! :) Allt från det lilla till det stora…Så glad att ni väntar en trea!//Trogen läsare!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna