VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Varningsljud i form av barnskrik

På morgonnyheterna i dag talades det om ett förslag att framtidens bilar skulle vara utrustade med varningssignaler i form av barnskrik när man passerar en skola eller förskola. Detta för att göra föraren mer uppmärksam. Vilken bra idé. Allt som kan bidra till att folk kör försiktigt på barntäta platser bör mottas med glädje.

Nu var det länge sedan jag var bilägare men jag minns att morgonrusningen inte var särskilt uppeggande. I stressrelaterade situationer är det lätt hänt att fuska både vad det gäller säkerhet och hastighet. Jag ser bilar dagligen som kör mot rött bara för att inte förlora de värdefulla sekunder som det tar att vänta vid ett rödljus. Vad tror ni om idén att utrusta bilar med barnskrik? Skulle det ha någon effekt?

Bildkälla


Kommentarer


  1. Annika januari 2, 2012 on 11:20 Svara

    Ja, alltså idén med att varna vid sådana ställen där det finns barn är ju jättebra. Men jag vet personligen inte om det skulle funka så bra med barnskrik. Jag skulle nog snarare bli MER distraherad av det och tappa fokusen på vad som finns utanför bilen  och det är ju definitivt inte bra när man VERKLIGEN behöver vara uppmärksam. Men jag tror att barnskrik skulle funka för en del personer. Nu följer jag i och för sig alltid hastighetsbegränsningarna och försöker vara extra uppmärksam vid skolor och där det finns barn.

    Ha en bra start på det nya året!

    • apan januari 2, 2012 on 17:06 Svara

      Tack detsamma!

  2. Martina januari 2, 2012 on 20:53 Svara

    Förare som väljer att köra farligt vänjer sig nog bara vid det där också och kör lika jävligt ändå….
    Fler poliser på plats som tar dem och dömmer till böter som känns istället.

  3. Tantmango januari 3, 2012 on 00:05 Svara

    Eller så skulle en sluta ta barnskrik på allvar när det var på riktigt…
    Dessutom skulle det kännas väldigt stressande som förare och kanske även göra att man tar konstigar omvägar och/eller blir irriterad och därmed kör sämre. Barnskrik får man liksom nog av som småbarnsförälder ändå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna