VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kalle och chokladfabriken

Denna filmen har jag alltid velat se men det har aldrig blivit av. Idag dök den lite oväntat upp på femman när jag stod och vek tvätt. Boken läste jag när jag var liten men minns bara de mest dramatiska händelserna dvs. alla trauman som barnen råkar ut för.

Hela familjen har legat nerbäddad och jag läste texten igenom hela filmen för att Toddo skulle förstå. Han tyckte den var spännande och lite läskig. Jag blev helt kär i Willy Wonka. Vilken sorglig liten filur och tänk egentligen hur mycket man formas som barn. Vem hade Willy Wonka blivit om hans far inte var en nitisk tandläkare med konstiga ideér?

Filmens sensmoral är enligt min uppfattning att bortskämda människor ska sättas på plats och ruskas om. Vad tror ni? Visst kan det vara så att vi alla lever i våra kupor och därigenom blir väldigt självupptagna. Filmens budskap var nog att familjen är det viktigaste vi har och att vi ska värna om den. Har du sett filmen eller läst boken? Vad tyckte du?


Kommentarer


 1. Luxxie januari 1, 2012 on 19:16 Svara

  Älskar filmen! Håller med dig om sensmoralen, så tror jag också att det är. Tycker dessutom att filmen är väldigt fint gjord tycker jag, Tim Burton är en favorit :)

 2. Svartlok januari 1, 2012 on 19:25 Svara

  Klämmer till med ett sådant där ”jag håller med”-inlägg, men faktum är att den speglar klart och tydligt att ägodelar kan alltid ersättas och betyder inget egentligen om vi inte har vår familj (blod- eller känslobunden) runt oss…

 3. Nelin januari 1, 2012 on 19:51 Svara

  Jag älskar boken (och filmen) och boken är klart läsvärd även som vuxen, jag har läst den flera gånger. Jag gillar även Matilda och Häxorna av Roald Dahl.

  • apan januari 2, 2012 on 17:09 Svara

   Häxorna är ju bara för bra, Matilda har jag aldrig läst.

 4. Kristinmandarin januari 1, 2012 on 19:56 Svara

  Jag ääälskar den filmen, (samlar på filmer av Tim Burton dessutom)! Tycker filmen vill visa vad som händer när vi får FÖR MYCKET av något. En bortskämd flicka som får allt hon vill ha, en flicka som hetsas till att ALLTID VARA BÄST, en tjock pojke som äter aaaalldeles för mycket godis (och kanske mat överlag?), en pojke som spelar way to much TV-spel (våldsamma sådana). Alla dessa barn är ju fullkomligt vidriga och förstörda, och kanske måste man vända hela deras värld upp och ner för att kunna rädda dom? Kalle/Charlie, har inte mycket av någonting, förutom det viktigaste i livet -kärlek…

  • apan januari 2, 2012 on 17:09 Svara

   Vilken bra inramning av filmen du gjorde, tycker du fångade upp det mesta. Vad tycker du om Big Fish? Jag älskar den!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna