VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Det snälla året

  • Inlägg av:
  • Datum:
  • Kategori: Allmänt

God morgon och välkomna till årets första blogginlägg!

Jag hoppas ni alla hade en trivsam nyårsafton och att den inte bjöd på ångest eller prestationskrav. Ibland kan det vara svårt att festa på ett utsatt datum och därför anser jag att det bästa man kan göra är att chilla. Vi var hemma hos ett par vänner som bor en kvarts promenad ifrån oss. Micke som stod för matlagningen hade komponerat en fantastisk måltid av blodkorv, anka, lamm, tryffelpotatismos och surkål. Det var nog det godast jag ätit på länge. Till efterrätt åt vi min ananaspaj.

Under middagen pratade vi om året som gått och om det vi hade förväntat oss uppfyllts. Som jag nämnt tidigare var 2011 lite utav ett skitår för egen del och jag är glad att det är över. Mentalt har jag jag avslutat bokslutet för 2011 och vänder nu blad. Vi hade en skön och avslappnad kväll med barn som först röjde järnet för att sedan stupa. Efter tolvslaget blev jag totalt paralyserad av filmen King Kong, men kände att jag kunde slita mig efter att King Kong avslutat sin tusende fajt med blodtörstiga dinosaurier.

I år tänkte jag göra en storsatsning på att vara snäll. Jag läste en artikel om en Stefan Einhorn som skrivit en bok om snällhet. Det lät intressant. Snällhet genererar snällhet och det är väl något alla människor förtjänar att mötas utav. Visste ni att snällhet aktiverar samma njutningscentrum i hjärnan som god mat, sex och berusningsmedel?

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna