VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

En kvällspromenad med min fyraåring

20111214-093751.jpgDet har känts lite rörigt i mammarollen på sistone. Jag är trött, småsjuk och har noll tålamod. Ungarna är pigga, friska och sjukt aktiva. Jag har rutit ifrån lite för hårt och känt mig som en arg mamma. Nog för att det kanske har funnits vissa belägg men innerst inne vet jag ju att allt de gör beror på mitt tillstånd.

Efter gårdagens kaosmåltid bestämde jag mig för att lägga om taktiken. Jag och fyraåringen tog på oss ytterkläderna och gav oss ut på en kvällspromenad i regnrusket. Vi pratade om vardagen, övade på gatunamn, lekte kull och kurragömma bakom de stora träden vid Katarina Bangata. Han berättade för mig att det var hans ben och armar som var busiga och att han egentligen ville sitta vid matbordet och inte härja runt. Vi gick hand i hand och de sista hundra meterna hem sprang vi i kapp.

Målet var att han skulle få göra sig av med lite energi och det verkade fungera. När vi kom hem tittade hela familjen på julkalendern. Vi gissade vad som skulle dölja sig bakom luckan. Han gissade på en ring, jag gissade på röda boxningshandskar. Han hade rätt och blev stolt. Det blev en lugn avrundning på kvällen och vi hade det mysigt utan en massa stök och stim. När vi gosade vid nattningen tummade vi på att alltid gå kvällspromenad. Idag funderar jag på om vi ska ta oss in till city och titta på hur fint de har julpyntat. Det tror jag att han skulle gilla.

 


Kommentarer


  1. idun december 14, 2011 on 10:39 Svara

    åh va fint apan. det låter som en bra deal med toddo :-)

  2. Kattis december 14, 2011 on 13:44 Svara

    Det är ju en perfekt sysselsättning! :)

    Både barn och mamma gör av med energi, lite frisk luft och ett fantastiskt tillfälle att samtala utan att bli störd av övrig familj. Underbart.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna