VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Något som värmer om natten – #ejfa – insamlingen till hemlösa på Södermalm

Igår stod jag med sista insamlingen till #ejfa. Det var stendött och tråkigt att stå, kändes helt meningslöst. Men så helt plötsligt traskade Helene och Tomas upp från tunnelbanan.

Helena och Tomas var med i programserien ”Hemlös” som sändes på tv förra vintern. Jag följde serien och var mycket förtjust i detta kärlekspar. Nu fick jag chansen att prata med dem, under vårt samtal kom en kvinna och lämnade en kasse. Helene kikade igenom den och plockade gobitarna. Helene som bor på Bostället berättade att alla hade blivit glada över lasset jag lämnade där dagen innan. Mycket av kläderna och sakerna skulle komma till användning. Bh-kassen var värsta guldgruvan.

Innan jag gick till Medis igår hade jag på känn att det inte skulle dyka upp så mycket folk. Därför hade jag lastat vagnen full med grejer som jag tänkte gå upp med på en gång. Vilken lycka! Tomas fick välja och vraka mellan tjocktröjor och vinterjackor. ”Detta är ju som rena rama julafton”, sa paret och tackade. De blev jätteglada och gav mig en kram. Efteråt gick jag upp med grejerna till härbärget och sen promenerade jag hem i den kalla december kvällen. Det kändes speciellt att få ge dem varma kläder som kan värma dem om natten. De efterfrågade något ätbart, men det kunde jag inte erbjuda.

Mitt projekt ”En jul för alla” lider mot sitt slut. Det finns ett par kassar kvar i prylrummet som jag ska sortera. I morgon ska jag tömma #ejfa-kontot och spendera slantarna på kallingar. Tack alla ni som stöttat mig i detta. Ingen kan göra allt – men alla kan göra något.


Kommentarer


  1. Caroline Frånlund december 12, 2011 on 10:29 Svara

    Du är duktig Anna! :)

  2. Nelin december 12, 2011 on 10:51 Svara

    Du är så bra Anna, alla kan göra något men alla kan inte göra så mycket som du har gjort!

  3. Sanna december 16, 2011 on 09:36 Svara

    Fantastiskt bra jobbat, hoppas nu att du själv får en riktigt härlig jul! Om du drar igång nåt nytt insamlingsprojekt efter jul så antar jag att det kommer att stå på bloggen, om inte skulle ju faktiskt vi andra kunna försöka ta lite egna initiativ :) 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna