VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Tankar på tuben – insamlingen till hemlösa på Södermalm

20111207-093601.jpg 20111207-094728.jpg
Någonting inom mig gör ont. Det skaver och river. Förmodligen är det någon form av PMS som spökar (läs dödsångest) men det spelar egentligen ingen roll. Jag är mer gråtmild än vanligt. Arbetet med mitt #ejfa berikar känslolivet.

Det är intressant att betrakta människorna på tåget. Vilka signaler sänder de ut? Hur uppfattar jag dem och varför? Männen som spelar gitarr, denna jävla lambada som numera är en regel snarare än ett undantag. Vilka är de? Hur kom de hit? Vad gjorde de i sina hemländer? Har de tak över huvudet och någon som frågar dem hur de mår?

UPDATE:
Som om hemlösdeppen inte vore nog. Nu kom en vacker men sorgsen ung man fram och lade denna lappan på sätet mitt emot mig. Jag försökte prata med honom men han såg bara rädd ut och sa: Don’t speak swedish!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna