VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Bilder från ett akutboende

Igår eftermiddag besökte jag ett akutboende. Vad ska jag säga om det? Tja, det är för jävligt att människor inte har egna hem att bo i. Hem man kan komma och gå som man vill. Hem där man inte behöver boka in sig på. Som jag förstod det bokar de hemlösa in sig och får stanna en begränsad tid. Beroende på vad man har kommit överrens om med socialen kan det röra sig om dagar eller ett par veckor på sin höjd.

Där är ingen dagverksamhet, vilket betyder att människorna kommer vid insläppet klockan 19 och måste lämna huset på morgonen. Det känns ju inte särskilt uppmuntrande att behöva ge sig ut i kylan och veta att man inte får komma tillbaka förrens det har blivit kväll igen. Vad består dagarna av då? En evig väntan i rå kyla och rått samhällsklimat. En evig väntan på gatan där folk man en gång känt passerar.

Jag pratade med enhetsschefen för boendet igår och av sekretess släpps inga utomstående in dvs. inga människor som inte ska bo eller som inte arbetar där efter insläppet på kvällen. Det är för att skydda de boende, det kan nämligen vara precis vem som helst som bor där. Många tror att hemlösa är en grupp narkomaner som hamnade snett på 70-talet. Så är icke fallet. På senare tid har allt fler 80-talister dykt upp på boendet och man skulle kunna dela upp de boende i två grupper. Hemlösa missbrukare och hemlösa icke missbrukare.

Om du vill hjälpa mig i mitt projekt att samla in nödvändigheter till de hemlösa, vänligen kontakta mig via mail:
apansattigranen@gmail.com

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna