VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Det tar tid att ändra gamla vanor och att skapa nya rutiner

Tack snälla Puff för din kommentar. Visst är det så. Jag bygger upp nya rutiner som jag vill ha och som jag ska kunna leva efter för evigt. Jag har alltid tyckt om att röra mig men har alltid känt en smula ångest inför det. Om det sedan beror på att jag avskydde idrott i grundskolan pga sadistiska lärare och att detta i sin tur gjorde att jag fick en felaktig självbild vet jag inte.

Bilden av att jag inte är något vidare träningsmaterial har dock följt mig genom livet. Jag har satsat men inte vågat ta ut mig helt och hållet i rädsla för ansträngning. Trygghetszonen har varit mitt territorium och nu säger jag bara F**K THAT!

Jag har bestämt mig för hur jag vill leva mitt liv. Jag vill leva mitt liv hälsosamt och vara fysiskt aktiv. Jag tänker inte begränsa mig utan köra hårt – för att jag kan och vill. Jag är en levande människa med en väl fungerande kropp som är helt och hållet mitt ansvar. Det finns ingen som någonsin kommer låna med sig min kropp för att rasta den.

Det är bara jag som bestämmer över hur nyttjandet av mina resurser skall förfogas. Vad skumt att jag inte kommit på det förr eller tänk på kroppen på detta sättet. Kroppen är själens hus och det är upp till mig att vara en bra hyresvärd, fastighetsägare eller vaktis. Vad härligt och befriande det är att ha en skön magkänsla och veta att allt kommer bli toppen.


Kommentarer


  1. Puff juli 30, 2011 on 10:48 Svara

    ”Ingen som någonsin kommer låna med sig min kropp för att rasta den.” Tack Apan, det ska jag bränna fast innanför pannbenet och skaffa mig modet att gå på gym!

  2. Anna juli 30, 2011 on 10:54 Svara

    Yeah Puff! Bränn fast det och börja träna. Om du inte vill gå på gym kan du alltid gymma hemma. Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna