VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Tonårskärlek där vänner blir kära i varandra

Bildkälla här

En del i hemtentan handlar om att analysera novellen ”En midsommarnattsdröm” av Inger Edelfeldt. Jag har läst den ett par gånger nu och tycker om den mer för varje gång. Den handlar om Sandra och Leonora, två tjejer som befinner sig i slutfasen av årskurs nio. Sommarlovet hägrar och plötsligt händer något fantastiskt. Kärlek uppstår. Åtminstone från Sandras sida, hon blir upp över öronen förälskad i Leo. Under sommaren får de tillfälle att utforska sina känslor för varandra och när hösten kommer har de börjat glida ifrån varandra.

Det är en vacker berättelser som genast tar mig tillbaka till min tonår då jag och min bästis älskade varandra passionerat. Vi var så nära, så kära och så rädda för den kärleken att vi gled i från varandra. Precis som tjejerna i berättelsen. Jag har aldrig varit tillsammans med en tjej, men jag tror mycket väl att jag skulle ha kunnat vara ihop med henne om jag bara hade vågat. Jag har aldrig någonsin fattat tycke för någon annan tjej så jag antar att hon var The one and only.


Kommentarer


  1. Martina maj 26, 2011 on 23:20 Svara

    Åh vad fint du beskrev er kärlek! Och så blev jag sugen på att läsa novellen!

  2. Tess maj 28, 2011 on 21:24 Svara

    Jag älskar En midsommarnattsdröm. Och jag tycker precis som ovan att du beskrev det väldigt vackert om er kärlek.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna