VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Äventyret började i Rågsved

Rågsved i mitt hjärta. Det var här jag började min resa i vuxenvärlden. Jag var 20 år gammal och jävligt less på att bo i Växjö. En liten håla som förvisso var fantastisk att växa upp i. Men som tonåring med rastlös själ var livet i Växjö en plågsamt resa mot döden.

Jag var fruktansvärt ledsen och uttråkad. Jag var ledsen för att jag fått det tråkiga beskedet att jag var kattallergisk. Efter att ha bott tillsammans med mina tre underbara katter i liten källarvåning hade jag svårt i att finna mig i att bara vara. Vad gjorde jag egentligen? Körde hemglassbil och lade grunden till en ordentlig övervikt. Drack hembränt och raggade bönder inne på Rockiebar.

I mina drömmar bestod livet av så mycket mer än att träffa en kille, skaffa hus och bilda familj. Jag vantrivdes i staden där folk levde med ständiga småstadskomplex. Jag längtade bort. Långt bort. Om man önskar något riktigt mycket slår det in. På min 20 årsdag i januari var jag på anställningsintervju för jobbet som ekonomiassistent på ett företag Stockholm. Jag fick jobbet under förutsättning att jag löste boendefrågan. Två dagar senare hade jag lyckats få ett förstahandskontrakt på liten etta i Rågsved. I februari flyttade jag upp till Stockholm och bodde inneboende hos en tjej jag nyligen lärt känna. Tanken var att jag skulle bo där fram till mars då jag skulle få tillträde till min lägenhet. Efter ett tag uppstod slitningar och jag flyttade i ett desperat försök att bevara en vänskap. Eskilstuna blev nästa anhalt. Hem till en kille jag hade dejtat ett tag. Jag pendlade mellan Eskilstuna och Stockholm. Det fungerade sisådär.

Mitt i allt bostadsstrul ringde en kvinna från ett produktionsbolag och frågade om jag ville hoppa in som joker i dokusåpan Radio. I början på året hade jag och min syster varit nere i Malmö på shoppingtur och casting. Nu ville de ha med mig i såpan. Min chef som hade fattat tycke för mig ordnade ett bemanningsföretag i mitt ställe och jag fick ledigt. I slutet av februari fick jag tillträde till min lägenhet, jag packade upp och flyttade sedan in i Heron City. Livet i en dokusåpa var långt i från en dans på rosor. Men det var lärorikt. Efter fem veckor blev jag utröstad. I taxin hem till Rågsved kändes det som om jag levde någon annans liv.

Nu skulle jag för första gången bekanta mig med mitt nya hem och försöka få ordning på alla flyttlådor. Kvällen och natten blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Men den historien ska jag berätta någon annan dag. Idag har många minnen väckts till liv. Dels för att jag träffade kamerakillen från Radio och dels för att jag cyklade förbi mina gamla hoods.

Idag har jag varit i Flemmingsberg för återbesök på Mandokliniken. Jag cyklade fram och tillbaka, kan således skryta med att jag rastat benen 3 mil idag. Det tog en en timma och tio minuter att cykla i vardera riktning. *stolt*


Kommentarer


 1. Terese mars 31, 2011 on 21:46 Svara

  Min resa började tvärtom, jag bröt med Stockholm för att flytta till de småländska skogarna. För att tillslut rota mig i Växjö och bilda familj. (jag har har aldrig upplevt små stadskomplexet i Växjö. Kan vara för att jag är ”utböling”).

  Hoppas åter besöket gick fint!

  • apans april 1, 2011 on 06:58 Svara

   Jag såg Växjö på tv häromdagen. Alexander från ”Kniven på strupen” skulle tydligen fräscha till en restaurang. :)

   Återbesöket gick mycket bra.

   • Terese april 1, 2011 on 14:50 Svara

    Åh, vad spännande! Vad är det för restaurang? Jag tar mig aldrig tid att titta på tv.

    Skönt att höra att åter besöket gick bra

    • apans april 1, 2011 on 15:12 Svara

     Casalinga tror jag att den heter. När jag bodde i Växjö hette stället Espresso House.

 2. Förorten i mitt hjärta 😉 Rågsved är inte ”min” förort, även om jag landat där en period i mitt liv, jag med.

  Men man har sina hjärteställen, som ligger en varm om hjärtat, oavsett var man sen hamnar.

  • apans april 1, 2011 on 06:59 Svara

   Innan jag hamnade där jag hamnade bodde jag i Rågsved och sedan i Nacka. Jag älskar dessa två platser.

 3. Rocktjejen mars 31, 2011 on 23:37 Svara

  Eskilstuna? Oj, jag bor i grannbyn. :) Vad roligt & läsa om ditt liv. :)
  Trevlig helg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna