VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

En vecka senare

För en veckan sedan satte jag ner mina dahliaknölar i krukor, sedan dess har knakat rejält. Inte så bra eftersom man vill att växten ska vara kompakt och knubbig när den planteras ut i landet. Om stammen blir lång och ranglig kommer den inte orka bära de tunga blommorna. Därför får växterna nu flytta ut på uteplatsen. Om de står kallt växer de inte lika flitigt. Däremot är det väldigt soligt där ute… Nåväl, detta är ett experiment och det ska bli spännande att se hur plantorna utvecklar sig.

För en vecka sedan

För cirka två veckor sedan


Kommentarer


  1. Nelin mars 24, 2011 on 15:37 Svara

    Oh nu blir jag alldeles inspirerad, jag måste sätta lite frön till min balkong snart!

    • apans mars 24, 2011 on 21:06 Svara

      Det kanske är lite kallt för frön utomhus ännu, men du kan ju alltid förodla inomhus om du har ljus lägenhet. Det är så himla roligt när det växer.

      • Nelin mars 28, 2011 on 17:21 Svara

        Jo jag sätter frön/bönor/kärnor inomhus först och sen planterar jag ut dem. Vilket jag gjort idag faktiskt. Jag beställde även, efter inspiration från dig, några dahliaknölar att peta ner i lite stora krukor tillsammans med några fresialökar. Nu längtar jag efter sommaren!

        • apans mars 28, 2011 on 19:31 Svara

          Åh vad mysigt! Det påminner mig om att jag borde köpa hem jord så att jag kan plantera om mina pellisar. Hoppas att fröna tar sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna