VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Hur anträffbar är du?

 • Inlägg av:
 • Datum:
 • Kategori: Allmänt

Någongång i slutet på nittiotalet fick jag min första mobiltelefon. Jag var arton år gammal och hade precis lyckats med uppkörningen. Jag var numera stolt körkortsinnehavare. Min generösa pojkvän köpte en mobil för att fira min prestation. Jag älskade min telefon. Spelade masken, bytte skal, laddade hem nya ringsignaler. Telefonen var med mig överallt. I sängen, vid matbordet och på toaletten.

Tiderna förändras. Jag lyssnade precis av mitt mobilsvar:
”Hej Fröken Ljudlös, det är stryk på dig.”

Solle har ringt, ringt och åter ringt efter mig utan framgång. Ibland är det svårt att få tag på mig. Oftast för att telefonen är på ljudlös. SMS svarar jag sällan på, tycker det är jobbigt att knappa och föredrar muntliga konversationer. För det mesta glömmer jag bort att svara på SMS. I detta avseendet kanske vissa skulle kalla mig arrogant. Jag är beredd att hålla med, men menar inget illa.

Social i nuet. Extremt associal via mobilen. Såvida jag inte är den som ringer. Vilken telefontyp är du? Är du alltid anträffbar?


Kommentarer


 1. Lisa oktober 5, 2010 on 12:23 Svara

  Jag stängde av ljudet på mobilen när min mormor dog i januari, då insåg jag att det finns viktigare saker i livet än att vara anträffbar. Jag ringer upp när det passar mig nu.

 2. Caroline oktober 5, 2010 on 14:05 Svara

  Min kan man kontakta dag och natt och jag svarar nästan jämt, förutom när jag jobbar eller är på en föreläsning. Så kan jag ha de bara för att det inte är så många som ringer mig så det blir inget stressmoment. Det kan gå dagar utan att jag använder telefonen till annat än att surfa.
  Men vill man mig något så finns jag för det mesta en knapptryckning bort :)

 3. therese oktober 5, 2010 on 15:16 Svara

  jag är oxå den ”ljudlösa” typen…tycker det är så skönt att inte vara beroende av telefonen.
  har bara en telefon eftersom man har småbarn, och om det skulle hända ngt med dem när man är själv med dem i bilen.
  annars skulle jag välja att inte ha en telefon, min man säger jämt å ständigt att det aldrig går att få tag i mig ;-P

 4. Perny oktober 5, 2010 on 15:34 Svara

  Jag är nog mer av en sms:person. Jag messar och svarar gärna när någon skickar meddelande till mig. Jag har i stort sett alltid min på ljudlös så det är ofta så att jag missar samtal jag med och får en del gnäll :) men jag kollar ofta av om jag har missade samtal så jag ringer upp ganska snabbt.

 5. Erika oktober 5, 2010 on 18:28 Svara

  Jag är ofta anträffbar, men inte hela tiden. Jag stänger sällan av mobilen eller ljudet, men jag kan lätt lämna den hemma eller strunta i att svara om jag vill vara ifred. Tycker inte att man behöver vara anträffbar hela tiden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna