VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Bygg en blomlåda av tvbänk

Pelargoner trivs när rötterna har chans till att rota sig riktigt djupt. Jag älskar pelargoner och vill att de ska trivas, därför snickrade jag ihop en monsterkruka. Två gamla tvbänkar (Bestå från Ikea) som skulle kastas av en släkting vände jag upp och ner på. Sedan borrade jag hål från sidan och byggde nya ”bottnar”. Klädde lådan med panel och lister som satt på väggen vi rev mellan kök och vardagsrum. Jag målade och voila. Två stora blomlådor. Nästan helt gratis. I den ena har jag klematis och korallfärgad tvillingsporre, i den andra pelargon och murgröna.

Jag tycker om att återvinna och att ta vara på saker som finns i min omgivning. Ju mindre pengar jag lägger på krukor och dylikt, dessto mer pengar har jag kunnat spendera på växter. Dessutom bor jag på nedre botten och det finns alltid risk för att något pucko stryker förbi och hittar på galanskap. Då är det bra att inte ha investerat i dyra krukor.


Kommentarer


  1. WOW! Va smart å snyggt.

  2. Tvillingsporre « Apan satt i granen augusti 16, 2010 on 17:38 Svara

    […] av Apan I mina hemmasnickrade blomlådor har jag planterat kleamtis och tvillingsporre. Tvillingsporre är en ampelväxt som breder ut sig i […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna