VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Resa med barn

Bambi har skrivit ett inlägg där hon reflekterar över tiden innan hon blev mamma och hur annorlunda livet var då.

Ljuvliga liv. Jag tycker iofs att livets alla skeden är charmiga och jag kommer alltid minnas tillbaka tiden före familjelivet med en något romantiserad bild. Jag inbillar mig att vi lever vårt liv som vi gjorde innan vi fick barn. Barnen hänger med på allt och för oss är det aldrig besvärligt. Allt går om man vill. Både jag och min sambo är ju något av en upptäcktsresande farbror Mac. Vi gillar att resa och har rest mycket både tillsammans, varförsig och med barnen. Att resa med barn är lite annorlunda eftersom man plötsligt måste tänka på bekvämlighet och comfort, det känns viktigt att saker och ting flyter på annars blir det ingen semester.

Vi har gjort ett par resor med våra barn. När Toddo var 5 månader åkte vi till Dominikanska Republiken. När han var 1 år flög vi till Brasilien. I våras reste vi för första gången som tvåbarnsföräldrar det blev en vecka till Turkiet. Jag har tidigare varit lite ressnobb. ”Vaddå flyga charter???” *Fnys* Efter att jag fick barn har jag omreviderat det hela. Charter är perfekt för barnfamiljer och jag kan varmt rekomendera det.


Kommentarer


 1. Hahah hoppsan här kände jag igen mig och fick ett ord för det ”ressnobb”.

  Jag har heller aldrig varit nått för charter, men nu har vi just en sådan resa bokad i mars. Direkt från Gotland tom. Som jag tidigare ratat för jag tänkte att varför ska jag åka till samma ställe som halva Gotland då kan jag lika gärna stanna hemma.
  Så tänker jag inte nu längre.

  Jag skulle inte kunna tänka mig att resa på något annat sätt nu med småbarn.

 2. Sanna juli 30, 2010 on 13:19 Svara

  Ah, livet utan barn…. något jag aldrig fick uppleva, haha, då jag gick från barnsben (okej, tonåren) till morsa direkt. Blev gravid som 17-åring. Så för mig blev det ju en chockomvändning i livet… tänk så olika förutsättningar vi alla har… :)

 3. Apan juli 30, 2010 on 17:30 Svara

  Jag visst är det så. Alla har olika förutsättningar, verkligen. Det är inte ofta man tänker på det. Men det är som sagt så. 17 år är tidigt, vilken tur att vi människor är anpassningsbara.

 4. Apan juli 30, 2010 on 17:31 Svara

  Hellre mysa vis en pool i ett varmt land med familjen i två veckor utan störande vardagselement än att sitta hemma en blåsig, regnig och grå höst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna