VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Steka strömming

Jag gillar att steka strömming. Stekt strömming med potatismos och skirat smör. En fröjd för smaklökarna. Tillagningen sker i etapper och är en procedur som kräver tålamod om det ska bli perfekt rensat, panerat och stekt. Hemligheten är att steka i rikligt med smör, samt att salta/peppra ordentligt på fisken, i ägget och i paneringen. Rensa, fyll (jag fyller med finhackad bladpersilja), vänd i mjöl, vänd i ägg, vänd i ströbröd, stek och servera med hemmagjort potatismos.


Kommentarer


  1. Caroline juni 15, 2010 on 21:05 Svara

    åh det där ser underbart gott ut! Vad smart du är som använder plasthandskar när du panerar, senast jag panerade fisk så vart det lite små kladdigt så den idén snor jag direkt!! =D

  2. Sandra af Munkakvarn juni 15, 2010 on 22:28 Svara

    Men åh nu blev jag hundrig. Det där såg ju hur smarrigt ut som helst. Älskar när det är ordentligt med panering.

  3. […] och ska alldeles strax förvandlas till mumsigt potatismos. Eftersom jag redan dokumenterat hur jag steker strömming får bilderna agera favorit i […]

  4. Apan juni 17, 2010 on 00:01 Svara

    Plasthandskar is the shit! Det var underbart gott och smarrigt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna