VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Tjejmilen

Jag joggade 35 minuter idag, hela rundan utan att stanna. Det går bra att jogga nu. Stegen är lätta och hästsvansen svajar likt en hissad flagga i topp.

Det känns overkligt att jag ska springa tjejmilen den 5 september. Jag har varit löpfobiker i hela mitt liv, till skillnad mot min pappa som sprungit sedan urminnes tider. Ett par gånger försökte han få mig att börja jogga men det gick inte. Dels var jag livrädd för att det skulle bryta ut en skogsbrand (jag gick i mellanstadiet) och dels kändes fötterna som två stora betongklumpar. Oavsett forum har jag alltid avskytt att springa. Inte ens under mina 15 minuter som fotboll & basketspelare i barndomen sprang jag. Varför springa när man kan lunka?

Älskar jag att springa? Älska är ett mycket starkt ord och att använda mig av det ordet i sammanhanget känns fel. Jag älskar inte att springa. Däremot älskar jag känslan av att studsa fram likt en gasell med bra musik i öronen. Jag mår bra av att känna mig hurtig.


Kommentarer


  1. Alfva juni 14, 2010 on 23:03 Svara

    Jag ska också springa tjejmilen. Än så länge klarar jag av att jogga i sakta mak i 3 kilometer.
    Fram tills en månad innan jag blev gravid var jag rökare (fy på mig!!) och hade således ingen kondition när jag blev gravid. Att kunna lunka 3 kilometer för mig är ett rejält avstånd och jag är SÅ stolt!

    35 minuter är helt grymt – jag hoppas verkligen att jag kommer dit en dag med! 🙂

  2. Suzan juni 15, 2010 on 23:01 Svara

    Åååh! Jag siktar också på Tjejmilen! Dock osäker på om jag fixar det då min höft tydligen visade sig vara överörlig.. =(
    Men håller helt med dig om att det är härligt att springa. Hatade att springa tidigare men känslan när man hittat flytet är underbar och taggande som tusan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna