VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Alla dessa knarkare som löper fritt på Södermalm

Jag älskar att bo på Södermalm. Stadsdelen är vacker, behaglig och kärleksfull. Här finns allt man kan tänka sig. Sköna butiker, trendiga hak, mysiga fik, inspirererande gym, gröna parker och knarkare höga som hus. Knarkarna, a-lagarna och uteliggarna lever i någon sjuk symbios med söderfolket.

Sedan jag blev mamma har jag börjat reflektera mer över vad det är för patrask som rör sig på gatorna. Jag kan lova att det är inte enbart söta lammungar. Om man tittar riktigt noga så kan man se minst tre påtända människor under en vandring på exempelvis Götgatan.

Jag har börjar avsky knarkarna. Jag är rädd för dem. Dels för att jag som är en förstklassig idiotmagnet har en förmåga att locka till mig dem. Som flugor på en koskit. Jag blev överfallen på medis när jag var höggravid med storebror, som nybliven mamma på ett fik blev jag spottad på när jag nekade en tiggare pengar. Höggravid med Lillasyster lovade ett psykfall att kväva mig med en kudde om han skulle möta mig igen. För ett par veckor sedan var en pundare 30 cm i från att mosa lillasysters skalle när hon låg på en filt i en park. Jag blev rädd och började skrika på sambon, pundaren som var högre än Skatteskrapan satte då efter storebror och började jaga honom. *suck* Dessa knarkare går mig på nerverna.

För en stund sedan skulle jag gå till återvinningscentralen och kasta skräp. Vad står där? Men jovisst. Två Skatteskrapor med solsken i blick. Det värsta av allt är att pundare är så sjukt oberäknerliga. Man vet ju aldrig vad de får för sig.


Kommentarer


 1. Men usch vad du varit med om, va läskigt. Vilka idioter!
  Jag är också rädd. Jätterädd för knarkisar. Men en gång när det låg en alkis (eller knarkis?) i en buske och ropade på hjälp, han hade ramlat och kunde inte komma upp. Då var jag bara tvungen att hjälpa honom. Stackran låg i en rosenbuske dessutom med stora rivsår. Han var snäll som tur var.

 2. Petra juni 12, 2010 on 08:54 Svara

  Ja, de är verkligen läskiga just för att man aldrig vet vad de tar sig till. Tur man slipper se många såna här ute. Å andra sidan finns det psykfall även hos oss. Idag ska jag till dina kvarter, Vita Bergsparken och som den lantis jag är vet jag knappt hur jag tar mig dit. Det är Sofia Kyrka som ligger där va? Är det den på kullen? Ska parkera vid statsgården.

  kram

 3. Jag skulle skriva värsta kommentaren här men den försvann under tiden jag läste dom andra kommentarerna… Amningshjärna eller vad kallas det???

  Vi ses på tisdag (jag har mailat LD och kl. 9 funkade fint)!

 4. Dåliga mamman juni 15, 2010 on 12:58 Svara

  Men fy! Jag skulle bli livrädd.

 5. Medborgarplatsen « Apan satt i granen november 5, 2010 on 21:29 Svara

  […] Medis klassas nog av många som Södermalms mittpunkt. Här finns ett stort torg, ett bibliotek, en simhall, en moské och en fin lekpark som heter Björns Trädgård. Medis är i mina ögon sett ganska sunkigt och här flockas a-lagarna och lite annat löst folk. När jag var höggravid med Toddi blev jag anfallen av en pundare vid medis. Om du är intresserad av Södermalms patrask kan du fördjupa dig i ämnet här. […]

 6. Apan juni 12, 2010 on 09:46 Svara

  Vad bra att du räddade alkis/knarkisen från den taggiga rosenbusken. Man ska vara snäll mot sin omgivning och hjälpa folk i nöd.

 7. Apan juni 14, 2010 on 10:36 Svara

  Haha. Jag vet hur det är. Vad mysigt det ska bli att ses imorrn. :)

 8. Apan juni 17, 2010 on 00:05 Svara

  Livrädd var ordet :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna