VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

När mys blir mardröm

   ”Åh vad fint vi har det!”, tänker jag när jag tittar på sonens egentillverkade ”ekojjaj” i trolldeg. Vi har det allt bra. Vi har bytt insats på buggan, vi har packat en resväska, vi har tvättat åkpåsen, vi har ätit frukost, lunch och mellis.
   ”Baka nelbull!”, säger han. 
   ”Ska vi baka kanelbullar?”, frågar jag. Han nickar. Jag kastar en snabbt öga på klockan och räknar baklänges. Vi kommer att hinna. Nåväl. Vill han baka nelbull så gör vi det.

Sagt och gjort. När bullarna står i ugnen vaknar Lovan och vill ha mat NU! Hon får mat NU! Hälften av bullarna blir brända. Jag äter fem stycken och känner mig helt uppsvälld. In med allt i diskis. Jag vill att det ska vara fint när vi åker och när älsklingen kommer hem. Efter en stund börjar diskis låta skumt. Det piper och tjuter och en varningssymbol har dykt upp på displayen. Av en händelse råkar jag veta var brukshandvisningen ligger, jag skymtande den i en pappershög häromdagen. C3 betyder att det är något problem med vattnet och att man måste ringa kundservice.

Jag ringer kundservice. Toddo löper amok och blir galet påfrestande. Jag låter mig själv bli provocerad. Fråga mig inte varför, men ibland funkar även jag som en 2-åring rent mentalt. Tydligen är pumpen sönder och det kommer kosta minst 1500 kr att åtgärda det. Toddo är arg, ledsen och känner sig orättvist behandlad för att jag blev arg på honom. Han visar detta genom att provocera mig ännu mer. Det är intressant det här med barns psyke. Jag skulle vilja sammanfatta det med ett ord: LABILT. Ena sekunden kvittrande glad, andra sekunden det motsatta.

När jag vaknade i morse längtade jag efter min mamma. Det var evigheter sedan vi sågs. Jag bokade en sista minuten biljett till Småland. Om två timmar sitter jag med två ungar i en tågvagn på väg hem till min mamma.


Kommentarer


  1. Annelie mars 18, 2010 on 19:44 Svara

    Gumman vilken dag… Hoppas att den slutade helt underbart mysigt med din familj. Hälsa alla. Puss

  2. Hej vännen! Tack! Jag blev mest skärrad över diskis. Orkar inte hålla på att laga saker. Kran!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna