VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Nikon D3000

  • Inlägg av:
  • Datum:
  • Kategori: Allmänt

nikon

Efter en omfattande research har jag då äntligen blivit med kamera. Valen och kvalen var många. Pocketkamera eller systemkamera? På en vecka hann jag prova både och.

KAMERA

Först köpte jag en Panasonic Lumix DMC-TZ7. En värstingpocketkamera med gott rykte och många nöjda användare. Jag var dock inte särskilt imponerad. För 3990 kr förväntar åtminstone jag mig bättre bilder. På kalaset i lördags var eldprovet och njae. Jag var inte nöjd.

Igår gjorde jag ett återköp och investerade istället mina sparade slantar i systemkameran Nikon D3000. Jag har tagit 100 bilder med olika inställningar och är än så länge så himla nöjd!

Tips till dig som ska köpa kamera:

– Köp den på Elgiganten. Kedjan är den enda butik som har 30 dagars öppet köp/prova på. Är du inte nöjd eller känner för att byta produkt hjälper de dig snabbt och smidigt utan tjafs. Dessutom har de prisgaranti, vilket innebär att om du hittar produkten billigare i en annan butik så får du tillbaka mellanskillnaden. Kan vara värt att kolla upp. När jag köpte Lumixen (Pocketkameran som jag lämnade tillbaka) sålde Elgiganten den för 4390 kr, medan Siba sålde den för 3990 kr. Jag påpekade detta och fick då handla för samma pris som Siba erhöll. När jag senare på kvällen surfade till pricerunner såg jag att Fotokungen sålde den för 3790 kr. Eftersom jag ändå hade vägarna förbi Kungsgatan dagen efter tog jag med mig kvittot till Elgiganten och berättade att kameran fanns billigare på Fotokungen. Jag fick 200 kr tillbaka på visakortet som jag sedan spenderade på underkläder. 😉

– Fundera över hur du kommer att använda den. Är du genuint intresserad av att ta bilder och kräsen på bildkvalité köp systemkamera.


Kommentarer


  1. Tee oktober 5, 2009 on 19:48 Svara

    Grattis. Vad glad jag blir att läsa att du hittat en kamera som du är nöjd med. Ser fram emot att få se lite bilder. Pöss.

  2. Apan oktober 6, 2009 on 07:58 Svara

    Ja, det känns så himla bra. Rock n´roll liksom. 🙂

  3. […] blir det inte av att jag gör det särskilt ofta. Sedan en månad tillbaka ligger laddaren till min systemkamera på landet och nu är batteriet slut. Jag känner mig helt handikappad och jag avskyr kameran i min […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna