VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Banta bör man annars dör man

Nej, nej, nej. Fel, fel, fel. Så är det verkligen inte.

Jag fick verkligen ångest i helgen då min sambo helt ogenerat tog en bild på mig. Inget med det förutom att jag plötsligt fick se min mage från en annan vinkel än vad jag brukar. Sen hade jag viktnojja i x antal dagar och nu har det värsta lagt sig.

Jag vet att jag har för många överflödiga kilon och jag har burit på dom alldeles för länge. När jag var 18-19 år och hade flyttat hemifrån började min övervikt smyga sig på. Sakta men säkert. Jag tror att grunden lades då iallafall. Jag drog in på maten helt eneklt. Hoppade över frukosten och slarvade till det ordentligt.

När jag var 22 år hade jag gått upp så pass mycket att jag fick ångest på riktigt. Detta resulterade i att jag med mitt matbeteende hamnade på gränsen till en ätstörning. Hu, hu. Inget roligt och verkligen inget jag rekomenderar.

Livet har klarnat. Jag föll aldrig dit ordentligt utan fick hjälp innan det var för sent. Nu äter jag normalt osv, men har fortfarande mina överviktskilon att kånka runt på. Vilket jag ska bli av med. Jag är nu 27 år gammal och har blivit mamma. Fler barn blir det hoppas jag och då måste ju min kropp vara fit så den klarar av det.

Idag har jag kontakt kvinnan som var min dietist då fär 5 år sedan. Jag fick en tid till den 21 juli och det ska bli roligt att träffa henne. Jag är så otroligt sporrad att minska i omfånget nu. Trots överflödiga kilon så anser jag mig själv vara en läckerbit. Det finns inget att klaga på förutom övervikten och stundtals håriga ben. Men det är en annan sak.


Kommentarer


  1. Nathalie juli 8, 2008 on 22:01 Svara

    Ett tips från någon som inte är expert eller dietist..

    Jag har gått ner 8 kilo på fem månader genom att äta fullkornspasta (verkligen ingen skillnad i smaken!) och promenera 40 minuter tre dagar innan frukost. Äter fortfarande gott ibland, det måste man ju 🙂

    Lycka till!

  2. Apan juli 16, 2008 on 13:06 Svara

    Vad duktig du är. Jag ska ta det till mig. Kram!

  3. Apan juli 16, 2008 on 13:06 Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna