VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Angie…

Hej!

Idag körde jag lunchpass i boxen. Ett pass som jag vet kommer att kännas rejält imorgon! Woden ”Angie” stod på schemat:

20140306-230136.jpgAtt köra pushups efter 100 pullups var ganska vidrigt faktiskt:-)

Pullups – dra dig upp så att hakan kommer över stången (lättare alternativ – ringrodd)

20140306-230246.jpg
Pushups:

20140306-230411.jpg
Situps (toucha ovanför huvudet och framför fötterna):

20140306-230505.jpg

20140306-230512.jpg
Squats:

20140306-230540.jpg
Good luck!

/Annika

Kommentera

Annons

Riktiga paleosemlor!

20140305-071811.jpg

Vänner vänner!

Igår då det var semledagen hade jag bestämt mig för att experimentera fram den perfekta paleosemlan! Med inspiration ifrån Åses semlor så tyckte jag personligen att jag lyckades riktigt bra! Det kritiska är ju egentligen grädden, för man kanske inte är så sugen på att grädden ska smaka kokos, men jag hittade tricket:-) Om du använder lite vaniljarom i kokosgrädden eller den krämiga kokosmjölken så känner du inte kokossmaken! Bra va?

Här kommer receptet!

Semlebullarna:
3 ägg
3 msk honung
1 dl garant krämiga kokosmjölk (bästa från Willys:-)
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
3 tsk kardemumma

Mandelmassa:

1 dl garant krämiga kokosmjölk
100 g mandlar utan skal
2 msk honung

Fyllning:
Ca 1 dl garant krämiga kokosmjölk (kall)
0,5 tsk vaniljarom

Gör så här:

Sätt på ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och sötning poröst i matberedare eller med visp. Vispa i kokosmjölken.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll ner äggblandningen och rör om. Låt svälla i ca 5 min.
Forma ca 6 semlebullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. ( ha lite kallt vatten på händerna när du formar dem)
Grädda i ca 20 min.

Blanda alla ingredienserna i fyllningen och mixa i matberedaren. Ställ in i kylen.

Blanda kokosmjölken och vaniljaromen.

Fyll din semla med dessa goda ingredienser! Ät och njut! Det gjorde jag:-)

Kramar Annika

Kommentera

Annons

Ugnsbakad omelett

20140303-131945.jpgHej!

Alltså jag måste nog faktiskt skryta lite över hur sjukt snygg min ugnsbakade frukostomelett blev i morse:-) Och god för den delen. Vill du testa?

Du behöver:

6 ägg
1 dl osötad mandelmjölk
1 pkt bacon
1 dl coktailtomater
Machésallad
1/2 lök
Havssalt
Svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken. Klipp och stek baconet något med löken. Vispa ägg och mandelmjölk och blanda i bacon och lök. Skiva tomater och sallad och blanda ner. Salta och peppra. Klä en rund form med bakplåtspapper och häll i blandningen. Ställ in i ugnen ca 20 min. Mums!

20140303-132334.jpg

20140303-132055.jpgKram Annika

Kommentera

Annons

Paleotacos!

20140301-133355.jpg

Åhh, jag hade glömt hur gott detta receptet på paleotacos var! Fick bli gårdagens fredagsmys! Tror du måste testa…

20140301-133401.jpgMumsfilibabba!

Kram Annika

Kommentera

Annons

Rebeccas bröd!

20140228-084422.jpg

Godmorgon!

Fick ett sms igår från en vän vars dotter hade bakat ett så gott paleobröd! Här kommer receptet:

”Rebeccas bröd”

4 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosmjöl
1,5 dl skalat sesamfrö
3 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk salt
6 ägg
3 dl kokosmjölk
1 dl kokosolja

Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält kokosoljan.
3. Blanda samman de torra produkterna i en bunke.
4. Vispa samman äggen, kokosmjölken och den smälta kokos oljan, i en annan bunke.
5. Häll i äggblandningen i de torra produkterna och rör om till en deg.
6. Låt degen svälla i 5 minuter.
7. Pensla en brödform med smällt kokos olja och bröa med sesamfrön.
8. Klicka i degen i brödformen och tryck lite försiktigt så att degen fyller brödformen och tar bort eventuella luft fickor.
9. Släta till brödet med en sked som du doppat i vatten.
10. Strö lite sesamfrön på brödet.
11. Grädda brödet mitt i ugnen i 45 minuter.
12. Ta ut brödet ur ugnen och låt det stå i ca i 5 minuter innan du vänder upp det.
13. Låt det svalna inlindat i en handduk på galler.

Nu är brödet färdigt!

(Grundreceptet är från under vårt tak)

Kram Annika

Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna