VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Mellanmålsweekend!

Foto: John Hagby
Matstylist: Alexandra Zazzi

Hej på er!

Tänkte att jag kör en liten mellanmålsweekend här på bloggen!

Tjockare Fröknäcke med avokadosmör (1 plåt)

”Ett lite tjockare fröknäcke för större mättnad. Förvara luftigt i rumstemperatur i en brödkorg!

3 dl mandelmjöl
3 dl hela linfrön
1 dl pumpafrön
2 dl solrosfrön
3 msk smält smakfri kokosolja
5 dl vatten
Havssalt
Sesamfrön som topping

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser och häll över kokosoljan. Koka upp vattnet och blanda ner. Salta efter smak. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Strö över sesamfrön och lite havssalt. Ställ in i nedre delen av ugnen ca 1,5 h. Öppna ugnsluckan då och då.

Avokadosmör (till ca 2 knäckemackor)

1 avokado
En skvätt pressad citron
Havssalt
1 tsk smält smakfri kokosolja
Valfritt: 1 pressad vitlöksklyfta

Dela avokadon och kärna ur den. Lägg i matberedare. Pressa i en liten skvätt saft från en citron. Häll i den smälta kokosoljan. Salta efter smak. Mixa ihop till ett slätt avokadosmör. Bred över fröcknäckemackan.

Ät och njut!

Kram

 


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna