(Delar av inlägget i samarbete med Cocosa kokosolja)
Veckans fredagsgoding – Banan och morotsmuffins!
Dessa passar bra till fikat såväl som till mellanmålet!
Du behöver (ca 12 st):
3 finrivna morötter
2 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
0,5 tsk havssalt
1 msk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk mald ingefära
3 bananer
3 ägg
3 msk smält kokosolja
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Riv morötterna fint. Pressa ur saften. Mixa ägg, bananer, kokosolja, mandelmjöl, havssal, fiberhusk och kanel i en matberedare. Blanda i morötterna och bakpulver och mixa igen.
Klicka i smeten i muffinsformar och grädda i ca 20 min. Testa av med en sticka att de är klara.
Mumsa och njut!
Angående kokosolja så har jag i flera år använt mig av en och samma sort – Cocosa! Finns i både neutral smak samt med kokossmak. Den är ekologisk, kravmärkt och kallpressad. Du hittar den HÄR!
Fler Veckans fredagsgoding hittar du HÄR.
Kram Annika
Kommentera