VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kommentera inte min kropp tack!

Hej…

För några veckor sedan skrev jag det HÄR inlägget som handlade om vår skeva uppfattning gällande att vara smal och att jag aldrig fått så mycket kommentarer om min kropp som när jag var som smalast. Smal = Fin…eller?

Men oavsett om jag är smal eller har några kilo mer på kroppen så är jag trött på att vi inte kan låta bli att kommentera varandras kroppar!

Titta på bilden längst upp. Visst hade jag kanske några kilo mer på kroppen än vad jag har idag. Men just den där kvällen i Let’s Dance i just den där klänningen var kvällen då en journalist kom fram till mig och frågade om jag var gravid? Ord som påverkade mig mycket mer än vad jag hade velat!

”Men du är ju så stark, sånt berör väl inte dig?” Jo, det gör det! Mer än vad jag skulle ana och mer än vad jag hade önskat. 

Precis som den där kvinnan som kom fram till mig på stan något år senare och utbrast ”men du ser ju MYCKET smalare ut på tv!”.

Smal eller tjock, tunn eller kraftig, spinkig eller satt. Kan vi inte bara sluta att kommentera andras kroppar?! Eller våra egna för den delen.

Med det inte sagt att jag inte tycker du ska ta hand om din kropp och dig själv. Det gör jag. Ge den näringsrik mat och träna. Men för din skull. Inte för någon annans.

Kram Annika


Kommentarer


 1. AnneKristine Lundvall 6 oktober, 2018 on 09:52 Svara

  För mig är en stark kropp det viktigaste, jag tränar för att jag vill leva länge och känna mig fin för mig själv och för min man. Såklart man har hört att du var smalare förr.. men efter 2barn och är 51 år så vad är viktigt på riktigt brukar jag fråga mig. Jo att vara frisk och att kunna träna/ röra på mig för att må mitt allra bästa jag. Att lyxa med ett glas mimosa en lördags morgon är för mig topnotch lördag☺️

  • Annika Sjöö 6 oktober, 2018 on 20:06 Svara

   Så härligt att höra!❤️
   Kram

 2. Christina 6 oktober, 2018 on 13:18 Svara

  Jag hade en väääääldigt kraftig övervikt förut. Trodde jag skulle sträva efter normalviktig enligt BMI. Nu har jag kommit till den punkt i livet att bara jag når övervikt enligt skalan är jag nöjd. Måste ner i vikt ledproblem (släktdrag) och haft en stroke som 40 åring. Vill inte riktigt dö ännu. Men oktober månad satsar jag på mat promenader och yoga. Kram🙏

  • Annika Sjöö 6 oktober, 2018 on 20:07 Svara

   Ta hand om dig fina du!❤️

 3. Marie 6 oktober, 2018 on 17:09 Svara

  Jag håller med dig fullständigt! varför detta kommenterande hela tiden? Jag har en svärmor som envisas att kommentera och berömma mig så fort jag går ner nåt kilo…irriterar mig varje gång. Fattar inte grejen att hela tiden bedömmas eller berömmas efter det eller att man MÅSTE känna ett behov av att kommentera ett kilo hit och dit.
  Försöker skaka av mig och ignorera för att inte elda på dialogen men det är skruvat denna kroppsfixering.
  Fortsätt med din fina blogg och fortsätt inspirera😍

  • Annika Sjöö 6 oktober, 2018 on 20:08 Svara

   Förstår dig!
   Tack för fina ord❤️
   Kram

 4. ÅsaS 6 oktober, 2018 on 21:57 Svara

  Men Guuuuuud vad smal du är!! Äter du ingenting?
  Ta och tryck i dig en pizza och ett BigMac&co så du ser ut som folk!
  Du är ju så smal så skulle du gömma dig bakom lyktstolpen skulle ingen se dig..
  Detta är kommentarer jag fått höra titt som tätt. Sårande ända in i själen. Främst vuxna, rundnätta damer som kläckt ur sig dessa kommentarer.
  Det har varit tufft och ledsamt genom åren att behöva be om ursäkt för hur jag är byggd. Men nu, som 40+, har jag äntligen förstått att det var av ren okunskap och avundsjuka. Och jag själv har accepterat att det är så här jag ser ut och det är jag stolt över! Jag mår bra, jag äter det jag vill, när jag vill och jag lever livet här och nu och är stolt över denna kropp. Denna kropp som har burit 3 numera nästan vuxna barn. ALDRIG att jag skulle kommentera mina döttrars kroppar negativt (inte sonens heller, för den delen).
  Alla är vi olika och låt oss då vara det! Låt oss vara stolta över våra kroppar, oavsett storlek.
  Tack, för att du lyfter detta starka, laddade ämne! 💕
  /ÅsaS

 5. strongmama 6 oktober, 2018 on 22:01 Svara

  Jag förstår dig till en viss del, en stor del, man tar nästan illa upp över att är man bara fin om man är smal? Jag är inte smal men känner mig fin ändå. MEN samtidigt känner jag, vad får man säga då? Får man säga att någon ser fin ut överhuvudtaget? Läser man en blogg och ser en bild på någon, så är det bilder vi kommenterar, jag vill inte trampa på tår, så därav frågan, helt geniunt intresserad, inte sarkastiskt eller nått sånt alls. Är det okej att säga att någon är fin? Överlag. För att man tycker det på en bild.?
  Jag såg bilden på dig i den svarta klänningen, du ser jättefin ut, men jag vet inte hur du såg ut innan eller efter så jag tycker du ser bara fin ut. Jag kommenterar aldrig att folk blivit smal eller tjock, bara att man är fin om man ser fin ut helt enkelt.

  Helt enkelt en ärlig fråga.
  Tycker du verkar vara en kanontjej!

  • Annika Sjöö 6 oktober, 2018 on 22:09 Svara

   Hej!
   Tack för din kommentar. Jag tycker absolut att man får säga att någon är fin!❤️ Det gör jag väldigt ofta till människor.
   Och blir glad när någon tycker att jag är det! Det jag ville säga med båda mina inlägg var att exempelvis inte fin behöver innebära smal eller vice versa. Att fin/söt/vacker etc inte behöver ha med kroppsformen att göra. Och jag håller med dig om att man ser bara en bild och bildar sig en uppfattning.
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna