VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Du är en PERSON – inte en PRESTATION!

Foto: Markus Holm

Foto: Markus Holm

Heej!

Du är en PERSON – inte en PRESTATION!

Egentligen vet vi nog det här. Men ändå är det så svårt att ta till sig! Fråga mig…

Det du gör och presterar är inte samma sak som vem du är som person. Du är en person – inte en prestation! Men ändå är vi så många som bedömer oss själva utifrån våra prestationer. Om vi presterar bra så är vi bra. Om vi presterar dåligt så är vi dåliga. Men person och prestation är två helt olika saker.

Din person är den du ÄR, dina värderingar, ditt sätt att vara och tänka. Din prestation är det du GÖR, hur du handlar och agerar. Så, varför är det så svårt att skilja på person och prestation?

Om jag ser till mig själv så har jag ju ofta känt att ”jag är det jag gör”. Gör jag något bra så är jag bra och vice versa. Och egentligen är det kanske inte så konstigt att många med mig känner så här eftersom när du gör något bra så får du också ofta som mest uppskattning, eller hur? Och vem vill inte ha uppskattning?

Jag menar inte att vi inte ska sträva efter att prestera bra i olika sammanhang. Jag menar bara att vi ska inse vårt värde oavsett.

Jag tror att vi lär oss detta redan som barn, för när vi gör något bra så får vi höra hur ”duktiga” vi är. Vi blir belönade utefter vad vi gör och vi lär oss att människor tycker att vi är lite extra bra när vi gör något duktigt, inte sant?

Så nu är det faktiskt upp till oss att lära våra barn att de är lika mycket värda var sig de presterar bra eller dåligt. Att stärka deras självkänsla, även om vi själva fortfarande jobbar med vår egen. Att alla kan göra misstag utan att vara ett misstag. Att vi älskar dem lika mycket oavsett.

DU är en fantastisk person – inte en fantastisk prestation!

Kram Annika


Kommentarer


  1. Christina 20 september, 2018 on 11:53 Svara

    Detta behöver läsas många gånger ❤️🙏

    • Annika Sjöö 20 september, 2018 on 11:58 Svara

      Det behöver jag med❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna