VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

5 motivationstips till träning!

motiva...

Gör något annorlunda!

Gör något lite annorlunda idag jämfört med igår. Det skulle till exempel kunna vara att istället för att sätta dig framför tv:n ikväll så går du en promenad. Om du gör som du alltid har gjort så kommer du få det du alltid har fått. Motivation kommer oftast inte bara av sig själv utan av att vi gör något. För mig är det inte så att jag sitter i soffan en dag och DÄR kom motivationen! Nej, vi behöver göra något.
Och gör vi något annorlunda tillräckligt ofta så kommer också resultaten, och resultat i sin tur ger motivation. Resultat föder motivation.

Gör något du tycker är kul!

Och gör något du tycker är kul! För tycker du något är kul kommer du vilja göra det oftare och då kommer det bli lättare att gå dit. ”Men jag tycker inte träning är kul!”, kanske någon tänker. Ok, men att betala räkningar, tycker du det är kul? Nej, men konsekvenserna av att inte betala dem är värre. Du kanske inte skuttar iväg till alla dina träningspass, men konsekvensen av att inte träna alls är värre. Träning ska vara kul men vissa saker behöver du även göra bara för att du vet att det är bra för dig!

Sänk kraven!

All träning är bättre än ingen träning, all träning räknas om det så bara är en liten promenad. Har du haft dåligt med tid och känt dig stressad någon gång? Använd träning som ett redskap till att undvika stress på istället för att se det som en stressor. Och ett träningspass blir bara dåligt – om du bedömer det!

Planera och prioritera!

Skapa utrymme för träning i ditt schema, men straffa inte dig själv om planen krashar. Har du varit med om livet någon gång? Som hemma hos oss ”Lämnar du Kelvin på skolan?” ”Glöm inte gympapåsen!” ”Kan du handla efter jobbet idag?” ”Vi behöver förbereda för den där middagen.” ”När var föräldramötet nu igen?”… That’s life! Men istället för att tänka ”det är kört” – se framåt och planera in nästa pass istället om det inte blir som du tänkt.

Identifiera hinder och ursäkter!

Du känner dig själv bäst! Vad är det som ofta gör att du kanske inte får den där träningen gjord även om du planerat in den? Kanske innebär det att du behöver packa träningsväskan och ta med till jobbet istället för att gå hem emellan. Annars är soffan där hemma väldigt lockande efter en lång dag….vilka hinder/ursäkter brukar du ha? Identifiera dem och föregå dem. Det finns 7 dagar på en vecka och någon är inte en av dem!

Kramar Annika


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna