VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Smal = Fin?

IMG_1944

Heej!

Den här bilden togs på mig samma år som jag hade fött barn. En period då jag var som allra smalast, tröttast och mest sliten. Styrketräning fanns inte på kartan för orken fanns inte där. Kanske ser jag inte sliten ut på bilden, men där var jag ju stylad inför en fotografering.

Kära vänner, jag har nog aldrig fått så mycket kommentarer om mitt utseende som då!

Jag minns att jag reste upp till Stockholm för att titta på Let’s dance och var chockad när jag kom hem! Kanske är dansvärlden lite extrem där, men det var så många som sa ”du är så smal och fin nu”. Visst, jag hade blivit väldigt smal men behövde det innebära att jag också hade blivit fin? Kan jag inte vara fin utan att vara smal?

De perioder jag har gått ner några extra kilon så har jag nästan alltid fått höra ”vad smal och fin du är!”. Säkert någon som känner igen sig.

Just efter min graviditet och förlossning gick jag ner ganska mycket i vikt. Jag vägde mig aldrig för siffrorna på vågen struntar jag i. Jag gillar ju inte att väga mig eftersom jag inte tycker att vågen säger så mycket. Men jag kände det på kläder och jag såg det i spegeln. Då fick jag ofta höra att jag blivit så smal! Men jag reagerade alltid när jag fick höra att jag blivit så smal och ”fin”. Jag ville ju höra att jag var fin även om jag inte hade blivit smal…

Att vara smal betyder att vara smal. Men det behöver inte betyda att man är fin för det…eller?

Läs också:

Upprörd var bara förnamnet!

Om att vara snäll…

Kram Annika


Kommentarer


 1. Camilla 6 september, 2018 on 09:50 Svara

  TACK för dessa ord/tankar. Efter 20 år av kroppsfixering/ätstörning så försöker jag lära min hjärna att en stark och muskulös kropp är finare än en smal. Men tyvärr är det inte bara i dansvärlden som ”fin”= smal.

  • annikasjoo 6 september, 2018 on 10:57 Svara

   Tack för din kommentar! Jag tycker att alla kroppar ska vara ok – stora, små, smala, muskulösa. Inget behöver vara =FIN. Huvudsaken är ju vad man själv tycker.
   Kram

 2. AnneKristine Lundvall 6 september, 2018 on 15:42 Svara

  Smal&fin
  Så tråkigt tycker jag, helllre stark&fin❣️
  Att vara stark och ha muskler är enligt mig 10ggr finare. Men tyvärr lever vi i ett smal samhälle
  Smal=Snygg Smal=lycklig
  Jag fortsätter min styrketräning och känner mig stark&fin. Håller huvudet högt och är stolt över vad jsg orkar att prestera🙏🏼🤗

  • Annika Sjöö 6 september, 2018 on 22:59 Svara

   Härligt! Det viktiga är att man trivs själv!
   Kram❤️

 3. Nadja Jansson 6 september, 2018 on 21:25 Svara

  Annika. Jag säger bara: Amen!
  Jag känner mig inte alls lika fin när jag är tunn som när jag är vältränad, men ändå, av någon konstig anledning är det som inte någon som säger ”vad vältränad och fin du är” utan snarare ”oj… du som var så smal…!” (På riktigt. I know. Shocking.) Helt sjukt.
  Nu råkar jag vara väldigt o-smal för tillfället, men stark är jag, och tamejfan att det är det bästa jag vet! 😉

  Kram påre!
  /Nadja

  • Annika Sjöö 6 september, 2018 on 23:00 Svara

   Underbart du starka kvinna!!!❤️
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna