FLYGANDE JAKOB MED STEKT BLOMKÅLSRIS
En klassisk rätt på matbordet men här med paleo-touch!
Du behöver (4 portioner):
1000 g kycklingfilé
1 pkt bacon
500 ml krämig kokosmjölk
1 banan
2 dl cashewnötter
Curry
Havssalt
Svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela kycklingfiléerna i ca 4 bitar och lägg i en ugnsform. Klipp över baconet i bitar. Ställ in i ugnen i 20 min. Ta ut kycklingen och höj till 225 grader och grillfunktion. Strö över cashewnötter och skivad banan. Blanda kokosmjölken med curry, havssalt och svartpeppar och häll över kycklingen. Ställ in i ugnen ytterligare 10 min.
Blomkålsris:
2 blomkålshuvuden
Havssalt
Svartpeppar
Riv blomkålshuvudena med ett rivjärn och stek i rikligt med smakfri kokosolja några minuter. Salta och peppra.
Ät och njut!
Här hittar du fler veckans recept:
Sötpotatissoppa med parmachips
Kram Annika
Kommentera