VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Flygande Jakob à la paleo – Veckans recept!

flygande-jacob.jpg
Foto: John Hagby
Matstylist: Alexandra Zazzi

FLYGANDE JAKOB MED STEKT BLOMKÅLSRIS

En klassisk rätt på matbordet men här med paleo-touch!

Du behöver (4 portioner):

1000 g kycklingfilé
1 pkt bacon
500 ml krämig kokosmjölk
1 banan
2 dl cashewnötter
Curry
Havssalt
Svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader.
Dela kycklingfiléerna i ca 4 bitar och lägg i en ugnsform. Klipp över baconet i bitar. Ställ in i ugnen i 20 min. Ta ut kycklingen och höj till 225 grader och grillfunktion. Strö över cashewnötter och skivad banan. Blanda kokosmjölken med curry, havssalt och svartpeppar och häll över kycklingen. Ställ in i ugnen ytterligare 10 min.

Blomkålsris:

2 blomkålshuvuden
Havssalt
Svartpeppar

Riv blomkålshuvudena med ett rivjärn och stek i rikligt med smakfri kokosolja några minuter. Salta och peppra.

Ät och njut!

Här hittar du fler veckans recept:

Tomatsoppa med aïoli

Äggmuffins

Sötpotatissoppa med parmachips

Kram Annika


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna