Veckans fredagsgoding – Kärleksmums!
”En glutenfri variant utan vitt socker”
Kakbotten (1 plåt)
6 ägg
1 dl kokossocker
2 dl krämig kokosmjölk eller kokosgrädde 0,75 dl smält neutral kokosolja
2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
3 msk kakao
1 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och kokossocker poröst. Blanda i kokosmjölk och kokosolja och rör om. Blanda i alla torra ingredienser och rör om igen. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspap- per. Grädda i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna.
Topping:
15 urkärnade dadlar
1 dl krämig kokosmjölk
2 msk kakao
1 msk smält neutral kokosolja kokosflingor
Gör så här:
Mixa dadlar ordentligt i matberedare. Blanda ner kokosmjölk och mixa igen. Häll ner kakao och kokosolja och mixa. Bred ut över botten och strö över kokos- flingor. Ställ in i kylen i minst 2 timmar innan servering. Kan förvaras i kyl eller frys.
Ät och njut!
Kram Annika
Kommentera