VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Veckans recept!

Foto: John Hagby
Matstylist: Alexandra Zazzi

 

Hej!

Nytt stående moment på bloggen – veckans recept!

Morot – och sötpotatissoppa med parmachips (2 portioner)

2 stora sötpotatisar

2 stora morötter

5 dl vatten

Havssalt

Valfritt: 1 pressad vitlöksklyfta

Skala, skiva och koka sötpotatisen och morötterna tills de är mjuka. Mixa dem till mos i matberedaren. Häll moset i en kastrull och tillsätt cirka 5 deciliter vatten. Salta efter smak och koka upp. Låt koka på låg värme i cirka 10 minuter.

Parmachips

50 g parmaskinka

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg parmaskinkabitar på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen cirka 15 minuter.

Ät och njut!

Kram Annika


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna