VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Saffransbountys!

Inte den bästa bilden men ack så goda!

 

Dessa små läckerbitar är verkligen mina favoriter så här i juletider! MÅSTE prövas!!!

Istället för vitt socker i receptet använder jag honung och som choklad antingen sockerfri mörk choklad eller råchoklad!

Du behöver:

3 msk kokosolja

1 dl honung

2 dl krämig kokosmjölk (kokosgrädde funkar utmärkt)

200 g riven kokos

1 pkt saffran, 0.5 g

200 g mörk sockerfri choklad 70-80%

1. Smält  kokosolja och honung i en kastrull.

2. Tillsätt kokosmjölk, kokos, saffran och rör ihop allt.

3. Ställ kallt i 1 timme.

4. Forma degen till små bitar och ställ in i frysen 1 timme.

5. Bryt chokladen och smält i ett vattenbad.

6. Doppa bitarna i chokladen. Jag tycker att det är lättast att doppa hälften av bitarna så att de håller ihop och så att man ser det gula också! Förvara i kylen.

Så gott!

Kram Annika


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna