Dessa små läckerbitar är verkligen mina favoriter så här i juletider! MÅSTE prövas!!!
Istället för vitt socker i receptet använder jag honung och som choklad antingen sockerfri mörk choklad eller råchoklad!
Du behöver:
3 msk kokosolja
1 dl honung
2 dl krämig kokosmjölk (kokosgrädde funkar utmärkt)
200 g riven kokos
1 pkt saffran, 0.5 g
200 g mörk sockerfri choklad 70-80%
1. Smält kokosolja och honung i en kastrull.
2. Tillsätt kokosmjölk, kokos, saffran och rör ihop allt.
3. Ställ kallt i 1 timme.
4. Forma degen till små bitar och ställ in i frysen 1 timme.
5. Bryt chokladen och smält i ett vattenbad.
6. Doppa bitarna i chokladen. Jag tycker att det är lättast att doppa hälften av bitarna så att de håller ihop och så att man ser det gula också! Förvara i kylen.
Så gott!
Kram Annika
Kommentera