Jag älskar lussekatter! Jag älskar saffran!
Och jag älskar att baka!
Dessa lussekatter är utan gluten, vitt socker och mjölk och de smakar toppen!
Du behöver: (10 st)
5 ägg
4 msk honung
1 dl mandelmjölk
2 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
50 gram neutral kokosolja ( smakfri, finns från cocosa)
0,5 g saffran (1 pkt)
2 tsk bakpulver
3 msk fiberhusk (Behövs för att de ska hålla ihop)
1 ägg till pensling
Russin till dekoration
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg riktigt poröst. Rör ner honung. Smält kokosolja och blanda ner. Häll i mandelmjölken. Rör ner alla torra ingredienser och blanda väl. Låt stå i 5 min.
Fukta händerna med lite vatten och rulla till avlånga ”korvar” och forma till lussekatter. Pensla med ett ägg och lägg på russin.
Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 min. ( jag hade inne dem 17 min).
Grymt goda och saftiga! Dessa blir mer kompakta än vanliga lussekatter.
Kram Annika
Kommentera