VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Hur bra sover du?

(Samarbete med polar.com)

Heej!

Förra veckan skrev jag ett inlägg om hur du kan använda din pulsklocka för att mäta din dagliga aktivitet samt bli påmind om att inte sitta still för länge! Men du kan även mäta din sömn med klockan.

Sömn är ju en så otroligt viktig del av våra liv. Sover vi inte bra så påverkas dels vår träning men också vårt välmående.

M200 mäter din sovtid och sömnkvalitet (rofylld/orolig sömn) om du bär den på natten. Du behöver inte aktivera sömnregistreringen. Enheten upptäcker automatiskt att du sover via dina armrörelser. Din sovtid och sömnkvalitet visas sedan i Flow webbtjänst och i Flow-appen som du synkar med din pulsklocka.

Din sovtid är den längsta sammanhängande vilotid som äger rum inom 24 timmar. Avbrott kortare än en timme i din sömn avslutar inte registreringen av din sömn, men de räknas inte med i sovtiden. Avbrott som är längre än 1 timme avbryter registreringen av sovtiden.

De perioder när du sover lugnt och inte rör dig mycket beräknas som rofylld sömn. De perioder när du rör på dig och byter ställning beräknas som orolig sömn. Istället för att endast summera alla orörliga perioder läggs större vikt vid långa än korta orörliga perioder i beräkningen. Andelen rofylld sömn jämför den tid du sov rofyllt med den totala sovtiden. Andelen rofylld sömn är mycket individuell och bör tolkas tillsammans med den totala sovtiden.

Genom att på lång sikt följa andelen rofylld och orolig sömn får du en inblick i hur du sover och om sömnen påverkas av eventuella förändringar i ditt dagliga liv. Detta kan hjälpa dig att hitta sätt att förbättra din sömn och känna dig väl utvilad under dagen.

För vem vill inte sova bra liksom?

Kram Annika


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna