Sugen på lite sommarfika? Här kommer ett smarrigt recept utan socker, mjöl eller mjölk!
Kakbotten:
6 ägg
1 dl kokossocker
2 dl krämig kokosmjölk eller kokosgrädde
0,75 dl smält neutral kokosolja
2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
3 msk kakao
1 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen och kokossocker poröst. Blanda i kokosmjölken och kokosoljan och rör om. Blanda i alla torra ingredienser och rör om igen. Häll smeten i en kvadratisk ugnsform eller bred ut på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i ca 15 min. Lår svalna.
Topping:
15 urkärnade dadlar
1 dl krämig kokosmjölk
2 msk kakao
1 msk smält neutral kokosolja
Kokosflingor
Mixa dadlarna ordentligt i en matberedare. Blanda ner kokosmjölken och mixa igen. Häll ner kakao och kokosolja och mixa. Bred ut över botten och strö över kokosflingor. Ställ in i kylen minst 2 h.
Ät och njut!
Kram Annika
Kommentera