VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Laxburgare ikväll?

Bild: John Hagby, Matstylist: Alexandra Zazzi

Laxburgare (4 portioner)

”Hamburgare behöver inte alltid göras på kött. Dessa goda laxburgare är ett bra alternativ. Brödreceptet är inspirerat av min förlagskollega Åsa Söderberg.”

4 laxfiléer
1 ägg
Citronpeppar
Havssalt

Mixa äggen och laxen i en matberedare. Salta och peppra efter smak. Forma till burgare och stek på medelhög värme i några minuter tills de har en fin gyllenbrun yta och är genomstekta.

Bröd (4 st):
4 ägg
4 dl mandelmjöl
2 morötter
2 tsk fiberhusk
1 tsk havssalt
1,5 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Riv morötterna. Blanda alla ingredienser i en skål och rör om ordentligt. Klicka ut 4 bröd på en plåt med bakplåtspapper. Ta lite vatten på fingrarna och forma till runda hamburgerbröd. Grädda i cirka 12 minuter.

Fyll burgaren med fräscha grönsaker och varför inte avokadoröra?

Liknande recept hittar du i mina kokböcker HÄR och HÄR!

Kram Annika

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna