Ibland när jag mixar ihop nya recept så blir de inte så bra…men ibland blir de en riktig fullträff! Som den här kärleksmumskakan helt fri från gluten, mjölk och socker. Sjukt god.
Kakbotten:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen och kokossocker poröst. Blanda i kokosmjölken och kokosoljan och rör om. Blanda i alla torra ingredienser och rör om igen. Häll smeten i en kvadratisk ugnsform eller bred ut på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i ca 15 min. Lår svalna.
Topping
Mixa dadlarna ordentligt i en matberedare. Blanda ner kokosmjölken och mixa igen. Häll ner kakao och kokosolja och mixa. Bred ut över botten och strö över kokosflingor. Ställ in i kylen minst 2 h.
Ät och njut!
Kram Annika
Hej! Vilket gott recept, det måste jag testa. En fråga gällande kokosoljan. Det står neutral kokosolja, är det olja utan lukt och smak du menar? Sen undrar jag var man kan hitta kokossocker och kokosmjöl?
Sen till något helt annat. Jag försöker efter 2 graviditeter komma i form. Lider tyvärr av foglossning fortfarande och kan få väldigt ont vid fel rörelser m.m. jag vill komma igång med löpningen igen men känner mig för tung i kroppen. Är det bättre att satsa på powerwalks istället i början tills man har tappat lite vikt? Har även lagt om kosten där jag tagit bort sockret och försöker undvika halvfabrikat. Tänker jag fel någonstans eller är detta något att köra på?
tack för en inspirerande blogg!!!
[…] Kärleksmums […]