VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

21 dagar Paleo training challenge är över!!!

20140701-075102-28262076.jpgHeej allihopa!

Nu är 21 dagars challenge över!!! Grymt jobbat! Jag har ju sett de flestas aktivitet i den slutna Facebook gruppen, men jag är vääääldigt nyfiken över era resultat???

Hur fortsätter man med kosten efter en challenge? Ja, om man vill kan man absolut fortsätta äta precis så här för det är ju bara hälsosamt att äta ren och bra mat! Men du får även hälsosamma effekter av att äta 80/20 enligt paleo.

Gällande träningen så kan du som vill och har gillat passen ur min bok köra det färdiga 4-veckors schemat! Visst kan 10 minuter vara ganska jobbiga ändå?!

Men självklart vill jag också ge dig ett avslutande inlägg från fantastiska Åsa Nyvall! Hur fortsätter man efter en challenge?

”I 21 dagar har du nu fokuserat på ditt välbefinnande. Du har förändrat din kosthållning och tränat regelbundet. För någon har det varit relativt enkelt, för någon har det istället varit oerhört svårt. Vi är alla olika och reagerar därför också olika på förändring. Viktigast av allt när man genomför en förändring, av vilket slag det än må vara, är att vara väl förberedd så att man har bra strategier de perioder det känns tungt och svårt. För så är det för oss alla. Vi hamnar i svackor där vi ifrågasätter om vi skall fortsätta framåt, om det verkligen är värt det. Eller om vi skall gå tillbaka till vårt tidigare leverne. Det är mänskligt och helt naturligt att känna så. Men är man förberedd, har lagt upp en plan som även innehåller strategier för hinder och ursäkter, är det enklare att följa planen och ta sig i mål.
Hur har det varit för dig under dessa 21 dagar? Ägna gärna en liten stund och reflektera över veckorna som gått. Har du lärt dig något nytt om dig själv? Något du kan ta med dig framåt i livet. Livet springer på och vi glömmer ofta bort hur viktigt det är att unna sig tid att reflektera över saker vi åstadkommit. Alla erfarenheter är bra erfarenheter om du ger dig själv tid att fundera över hur de kan påverka dig framåt på ett positivt sätt.
Så, vad händer då nu? Nu när din challenge är över.
Jag tänker att du nu går in i nästa fas. En fas där du behöver bestämma dig för vad du vill åstadkomma framåt. Du behöver skapa en plan, en realistisk plan som fungerar för dig i ditt liv och därefter bestämma dig för att följa planen.
Om du tycker om att jobba med målsättning är min rekommendation att du återigen ger dig själv tid att sitta ner och fundera över vilka mål du vill uppnå den närmsta tiden. Förslagsvis kommande tre månader. Använd målen som grund för din plan för att vara säker på att din planering stödjer de mål du satt upp.
Ett sätt att skapa en positiv känsla kring ditt mål är att visualisera hur det blir när du har nått fram. Det kan du göra genom att skapa en ”visionstavla”. Ta fram ett stort papper och låt kreativiteten flöda. Klipp ut bilder, skriv stärkande ord, fina citat etc. Det som inspirerar dig. När du sedan är klar med din visionstavla och känner att den ger dig motivation; häng då upp den på ett ställe så att du ser den varje dag. Det ger mer än man kan tro. Det får dig att omedvetet hålla kvar fokus på vart du är på väg och varför du vill just dit.
Kom ihåg att du är den viktigaste personen i ditt liv. Mår du bra och ägnar tid åt ditt välbefinnande har du mer att ge även till andra. Allt startar hos dig. Ge dig själv därför gåvan att ha en stund varje vecka med dig själv. En stund där du i lugn och ro reflekterar över veckan som gått och där du planerar veckan du har framför dig. Boka då in tid i din kalender för träning, återhämtning och givetvis stunder där du gör något som du tycker är riktigt roligt. Finns det utmaningar i veckan du har framför dig? Fundera då redan nu på hur du skall tackla det på ett bra sätt. Är du förberedd kommer du att klara denna utmaning galant!
Och inse att allt går upp och ner. Misströsta inte när du inte får de resultat du önskar. Fortsätt ändå. Ge inte upp. (Du är väl med i ”jag-gör-det-ändå-klubben”) Kom ihåg att du är värd det bästa! Och det bästa du kan ge dig själv är ett hälsosamt liv på dina villkor!
Lycka till framåt!
Har du några frågor eller funderingar är du varmt välkommen att skicka ett mail till mig på: [email protected]
Kramar Åsa”


Kommentarer


  1. Sofia 1 juli, 2014 on 13:05 Svara

    Vad tycker du om 5:2 dieten om man som kille måste gå ner runt 50 kg?

    Kram

    • Annika Sjöö 3 juli, 2014 on 23:00 Svara

      Jag kör inte 5:2 och är inte rätt person att fråga.

  2. Sofia 1 juli, 2014 on 13:05 Svara

    Vad tycker du om 5:2 dieten om man som kille måste gå ner runt 50 kg?

    Kram

    • Annika Sjöö 3 juli, 2014 on 23:00 Svara

      Jag kör inte 5:2 och är inte rätt person att fråga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna