VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Riktiga paleosemlor!

20140305-071811.jpg

Vänner vänner!

Igår då det var semledagen hade jag bestämt mig för att experimentera fram den perfekta paleosemlan! Med inspiration ifrån Åses semlor så tyckte jag personligen att jag lyckades riktigt bra! Det kritiska är ju egentligen grädden, för man kanske inte är så sugen på att grädden ska smaka kokos, men jag hittade tricket:-) Om du använder lite vaniljarom i kokosgrädden eller den krämiga kokosmjölken så känner du inte kokossmaken! Bra va?

Här kommer receptet!

Semlebullarna:
3 ägg
3 msk honung
1 dl garant krämiga kokosmjölk (bästa från Willys:-)
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
3 tsk kardemumma

Mandelmassa:

1 dl garant krämiga kokosmjölk
100 g mandlar utan skal
2 msk honung

Fyllning:
Ca 1 dl garant krämiga kokosmjölk (kall)
0,5 tsk vaniljarom

Gör så här:

Sätt på ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och sötning poröst i matberedare eller med visp. Vispa i kokosmjölken.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll ner äggblandningen och rör om. Låt svälla i ca 5 min.
Forma ca 6 semlebullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. ( ha lite kallt vatten på händerna när du formar dem)
Grädda i ca 20 min.

Blanda alla ingredienserna i fyllningen och mixa i matberedaren. Ställ in i kylen.

Blanda kokosmjölken och vaniljaromen.

Fyll din semla med dessa goda ingredienser! Ät och njut! Det gjorde jag:-)

Kramar Annika


Kommentarer


  1. @emmabarremyr | PT by Emma 10 mars, 2014 on 09:05 Svara

    […] Lördagsfika i solen på Skutberget – paleosemla (recept här) och pukkate i […]

  2. @emmabarremyr | PT by Emma 10 mars, 2014 on 09:05 Svara

    […] Lördagsfika i solen på Skutberget – paleosemla (recept här) och pukkate i […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna