VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Tankens kraft…

Foto: Therese Hagstedt Foto: Therese Hagstedt

Tankens kraft…

År 2008 hade jag en riktig dipp i livet. Dåligt självförtroende, dålig självkänsla, inget kändes kul och jag visste inte alls vad jag ville. Det syntes inte alltid utåt eftersom jag var mästare på att dölja det! Jag är säker på att alla har sådana perioder i livet. Och där och då var en av mina.

Men det som kom att vända det hela var en viss bok och en viss man…

Av en slump fick jag tipset om boken ”The secret” av en vän som hade läst den och jag tänkte ”varför inte?”. Jag ville ju ha en förändring i livet. Så jag köpte både boken och dvd:n. Och HERREGUD! Jag blev helt frälst!

Författarens huvudbudskap i boken är att vi människor kan uppnå vad som helst och leva precis hur vi vill med hjälp av tankens kraft och visualisering. Det som vi tänker och fokuserar på – det får vi mer av. Och det gäller både positiva och negativa tankar. Ni vet själv när man tänker ”jag får inte bli sen, jag får inte bli sen”. Vad händer alltför ofta? Jo, vi blir sena. Detta går att applicera på allt, stort som smått. Och fokuserar vi på goda tankar så drar vi till oss mer positiva händelser i livet. Det kan låta flummigt, jag vet. Men om det ska funka så måste man också tro på det. Och tro, det gjorde jag…till 100%!

Jag satte upp två stora mål – det första var att vinna let’s dance och det andra var att träffa mannen i mitt liv (som jag redan hade spanat in på gymmet av alla ställen!).

Jag läste i boken varje dag och jag kollade på dvd:n så ofta jag bara kunde! Jag ”matade” min hjärna full med positiva tankar och affirmationer. Jag satte upp post-it lappar på väggen där det stod ”jag är så glad och lycklig nu när jag och min danspartner har vunnit let’s dance”. Detta var innan jag visste att jag skulle få dansa med världens starkaste man Magnus Samuelsson, för då var min första tanke ”jaha, där var den glasskon”…haha, nej skämt åsido, inte ens när jag fick Magnus så tvivlade jag. Jag visste att det skulle gå vägen. Jag visste!

Under let’s dance säsongen läste jag dessa lappar varje morgon och varje kväll och i mitt huvud spelade jag upp en scen där de utropade oss som vinnare av ler’s dance. Och den 27 mars 2009 så tog vi hem den eftertraktade glasskon! Jag grät av lycka. Jag jobbade även med post-it lappar när det gällde Michael, min man. Där skrev jag också ”jag är så glad och lycklig nu när jag har träffat mannen i mitt liv och pappan till mina barn”. Första gången Michael kom hem till mig sprang jag dock i panik in i sovrummet där lapparna satt och drog ner dem, annars hade han väl trott att han träffat ett psycho!!!

När jag träffade Michael så visste jag. Jag visste att det var han med stort och jag tänkte ”honom ska jag ha!”. Och allt gick i racerfart. Efter ett halvår friade han, efter 8 månader blev jag gravid, vår son Kelvin föddes och på dagen två år efter frieriet så gifte vi oss på Valborgsmässoafton 2011.

Så mina kära vänner. Tankens kraft är stark. Otroligt stark. Ta ut glädje i förskott! Det värsta som kan hända är att du varit lite glad i onödan…och det är väl inte så fel?

Kramar Annika

Kommentera (1)

Annons

Let’s dance med mitt hjärta igår!

Heej!

Igår åkte jag och Kelvin upp till Stockholm för att gå på genrepet av Let’s Dance! Så roligt när han också delar ett av mina intressen!

Vi satt på riktigt bra platser och Kelvin blev även intervjuad av David Hellenius. Dog sötdöden lite!

Det här är Kelvins favorit!

Och La Gaylia gillar vi!

Och sen hejar vi ju såklart på alla mina härliga danskompisar!

ÄLSKAR LINNÉA!!!

Men mest av allt den här lilla killen såklart!

Kram Annika

Kommentera

Annons

Hinder och ursäkter…

HINDER OCH URSÄKTER…

När det kommer till träning – vad brukar vara det som gör att du kanske inte får den där träningen gjord även om du planerat in den? Du känner dig själv bäst! Vilka är dina hinder och ursäkter?

Försök att Identifiera dem och föregå dem. För någon kanske det skulle innebära att packa träningsväskan på morgonen och ta med till jobbet istället för att gå hem emellan. För om du går hem emellan så kanske den där soffan hemma känns väldigt lockande efter en lång dag…

Om du är medveten om dem kan du lättare skapa bättre förutsättningar för att undvika dem! Vilka hinder/ursäkter brukar du ha?

Kram Annika

Kommentera

Annons

Havets Wallenbergare med blomkålsmos!

Foto: Lee Kearney
Matstylist: Louise Ljung

HAVETS WALLENBERGARE MED BLOMKÅLSMOS!

INGREDIENSER:

400 g lax
400 g torsk
0,5 dl mandelmjölk
1 ägg
2 dl mandelmjöl
3 msk pressad citron
4 msk hackad persilja
0,5 dl smält neutral kokosolja
1 tsk havssalt

GÖR SÅ HÄR

Mixa allt tillsammans i en matberedare. Rulla till 4 stora eller 8 små wallenbergare. Stek i neutral kokosolja tills wallenbergarna är genomstekta.

BLOMKÅLSMOS

1 blomkålshuvud
0,5 dl mandelmjölk
havssalt

Skiva och koka blomkålen tills den är mjuk. Mixa tillsammans med mandelmjölk och havssalt ien matberedare till ett mos.

ÄT OCH NJUT!

Kram Annika

Kommentera

Annons

För DET är jag värd!

istockgodis

Att belöna sig…

Belöning är bra! Belöning kan motivera! Men belöning kan också stjälpa…

Är du en person som gärna belönar dig med något när du uppnått ett mål? Bra, fortsätt med det! Men måste belöning alltid innebära något i matväg..? ”För det är jag värd!”, visst?

Tro mig, du är inte ensam! Vi är många som förknippar belöning med just exempelvis en godispåse eller något annat i matväg.

Jag tycker att det är ett intressant uttryck det där med att belöna sig, för visst borde belöning innebära något som vi mår bra av efteråt, eller hur? För DET är vi värda! Att må bra.

Säg att du till exempel har satt upp ett mål om att hålla dig borta från godis en viss tid. När du väl har uppnått ditt mål är du i allra högsta grad värd en belöning, men vad blir det ofta? Jo, den där godispåsen! Vi belönar oss med just det som vi under en längre tid förknippat med något negativt?

Fråga dig själv – vill jag äta det här och varför? Är det så att den där godispåsen verkligen får dig att må bra efter att ha ätit den, ja då tycker jag att du ska äta den utan dåligt samvete! Lätt! Ett aktivt val helt enkelt.

Men om godispåsen istället bara innebär en tillfällig tillfredställelse och får dig att må dåligt efteråt, så tycker jag att du istället ska försöka hitta andra sätt att belöna dig på, som du verkligen mår bra av!

Vad får dig att må bra? Vad skulle kunna vara en alternativ belöning till godis som du också skulle bli tillfredsställd av? Skulle det exempelvis kunna vara något så härligt som en massage? Ansiktsbehandling? Nya träningskläder? Ja, du vet svaret bäst!

VAD MÅR DU BRA AV PÅ RIKTIGT?

Kramar Annika

Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna