VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Årets Nätängel Junior!

I samarbete med familjeliv.se

JAG ÄR SUPERSTOLT!!!

Om det är något som jag brinner för starkt så är det det här med att vara snäll! Och framförallt när det kommer till nätet där så många tillbringar så mycket tid!

Mer nätkärlek åt folket liksom!!

Någonstans vill jag tro att alla är snälla…men tyvärr är det inte alltid så.😢 Tror att många med mig har en del dåliga erfarenheter kring det där tyvärr…elaka kommentarer som sårar. Detta är något jag också tänker på mycket när det kommer till barn och ungdomar som växer upp idag, då jag själv har en son.

Därför känns det så FANTASTISKT ROLIGT att berätta att jag är en av jurymedlemmarna vid utdelningen av priset för Årets Nätängel Junior!!! Vilken ära!!!

Snälla läsare – hjälp till att nominera den DU tycker ska få priset för Årets Nätängel Junior! Ett pris för de som är under 18 år och som sprider kärlek, pepp och glädje på nätet!💕

Nominera just DIN favorit via länken HÄR!

Nomineringen pågår fram till fredag 19 oktober! Och vinnaren får ta emot priset på den stora galan Årets Nätängel den 19 november på Nalen!

Kramar Annika

Kommentera

Annons

Middag på under 15 min!

Annika_Sjöö_Paleo_30_dagar_recept10591

 

Lövbiffswok – Veckans recept! (4 portioner)

”Denna wook slänger du ihop på bara 10 min!”

400 g lövbiff

½  vitkålshuvud

1 rödlök

1 röd paprika

2 morötter

Skär lövbiffen i små strimlor. Riv vitkålshuvudet. Skala morötterna och hyvla dem med potatisskalare. Skiva paprikan. Stek alla grönsaker för sig på hög värme i en stekpanna i smakfri kokosolja. Hetta upp en till stekpanna på hög värme och stek lövbiffen på samma sätt i bara några minuter tills den fått fin färg. Blanda ner lövbiffen i grönsakerna och rör om. Salta och peppra. Servera direkt.

Ät och njut!

Fler veckans recept hittar du HÄR.

Kram Annika

Kommentera

Annons

DET är jag rädd för…

eldm_0121344low

Heej…

Alla har vi våra rädslor. Stora som små.

En av mina har länge varit att sova själv hemma i huset. Inte för att jag inte känner mig trygg hemma, men när mörkret smyger sig på händer något inom mig. Jag hör ljud, blir rädd och inbillar mig att någon ska komma in och göra mig illa. Till viss del är jag såklart mörkrädd, men bara när jag är helt själv.

Egentligen är det kanske konstigt för jag har ju bott själv ganska många gånger i mitt liv! Men helst ska det vara i en liten 1:a där jag kan se hela rummet hela tiden. Samma sak med hotellrum, ingen fara alls. Men så fort det blir lite större och jag inte kan befinna mig i alla rum samtidigt (haha) så kommer rädslan. Och bara när det är mörkt. Jag har ju inga problem att vara hemma ensam på dagen och bara jag vet att min familj kommer att komma hem så är allt lugnt, även om det är sent.

Det har gått så långt att så fort min man har varit tvungen att resa bort någon natt så har jag alltid frågat mamma om hon kan komma och sova över. Så här har det pågått i flera år. Och jag är 37…

MEN i helgen så gjorde jag det! Jag trotsade min rädsla och bestämde mig för att inte låta en rädsla begränsa mig. Min man skulle vara borta över natten och jag och min son var ensamma hemma. Det var för övrigt en helt magiskt mysig dag med airhop, lek på lekplats, monopol och mys i soffan på kvällen. Vi bestämde oss för att sova i soffan båda två. Och även om jag kanske vaknade 100 ggr den natten så klarade jag det! Och när man övervinner rädslor så växer man.

Detta kan säkert tyckas barnsligt för många. Det är ju bara att sova liksom! Men ni vet säkert själva när man ligger där och skrämmer upp sig själv. Då gör minsta lilla ljud att man stressar upp sig själv.

Men nu har jag i alla fall gjort det en gång. Kanske blir det fler…men jag hoppas att det dröjer…länge!

Vad är DU rädd för?

Kramar Annika

Kommentera

Annons

Livet är inte en självbestraffningsstund!

young, happy, smiling woman showing time out gesture

Hej.

Känn på den här meningen en stund: ”livet är inte en självbestraffningsstund”.

Vad tänker du på när du hör den?

För mig handlar den om att vi faktiskt behöver lära oss att vara snälla mot oss själva och framförallt bli medvetna om hur vi pratar med oss själva. Det finns väl ingen som man kan vara så kritisk och elak mot som mot sig själv? Hade du pratat på samma sätt till en vän som du gör till dig själv? Jag är tveksam till det.

I mitt yrke möter jag så många människor som är missnöjda med sin situation i livet. Det kan handla om kroppen, träning, utseendet, ja you name it! Och jag förstår att det inte alltid är så lätt att se det positiva i varje situation i livet.

Självbestraffning är ett försvar mot smärta i livet. Och livet är fullt av smärta. Vi tror att våra självbestraffningsstunder kommer att lösa problemet, men tvärtom. Vi MÅSTE bli bättre på att vara snälla mot oss själva! Att se det fina hos oss precis som hos andra människor. Livet går ju inte ut på att vi ska straffa oss själva för olika saker vi inte är nöjda med, eller hur?

En gång hörde jag en historia som jag tycker är tänkvärd. Den handlade om en simmare som inte hade några ben. Någon frågade: ”Hur känns det att simma utan ben?”. Och mannen svarade: ”Jag simmar inte utan ben – jag simmar med armar!”.

Så istället för att se till allt du tycker är fel eller allt du gör fel. Ställ dig frågan: ”Vad gör jag rätt?” och ”Vad älskar jag hos mig själv?”.

Jag lovar att om du gräver tillräckligt djupt så finns det där, för alla besitter just sina unika saker. Så även du.

Kram Annika

Kommentera


Annons

Träning på 20 min!

facetune_04-09-2018-10-56-14.jpg

Hej!

Ny vecka – nya träningspass!

Här kommer ett förslag från mig:

Amrap 20 min:

300 m löpning

300 m rodd

300 m skierg

Gör så många varv du kan under 20 min!

Kramar Annika

Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna