VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Ett fint möte…..

Hej finisar,

Nu är det alldeles vitt utanför vårt fönster, riktigt fint och mycket ljusare. J och jag är uppe med tuppen som vanligt och om en stund väntar hockeyträning :)

Igår var jag och besökte Stadsmissionens Unga Station som jag håller på att samla in pengar till. Jag fick i veckan frågan om jag ville lotta ut ett fint strykjärn här på bloggen……visst vill jag gärna fixa trevliga tävlingar till er läsare men den här gången frågade jag om Electrolux kunde tänka sig att skänka strykjärnet som en julklapp till någon på Unga Station och det kunde dom. Toppen!!!!!

strykjärn

Joanna som jobbar på Unga Station var snäll att visa mig runt och berätta om deras verksamhet. Så intressant att höra och se hur fint man gjort för alla unga ensamma mammor som kommer dit dagtid då man har öppnaförskolan och en massa aktiviteter. Unga ensamma mammor är en grupp som kommer, sen kommer också många ensamma mammor med dagis/skolbarn som har svårt att få vardagen och ekonomin att gå ihop, man har en tjejgrupp för unga tjejer ålder ca 13-20 som har det trassligt hemma. Hit kan dom komma och laga mat ihop på kvällen, umgås och få hjälp med läxläsning. Det finns ett fåtal pappor som kommer med sina barn men det är övervägande mammor. Jag håller ju på med en insamling till just Unga Station och jag hoppas om du kan och har lust att du skänker en slant, så uppskattat och kommer rätt. Känns skönt nu när jag sett verksamheten med egna ögon och vet hur den fungerar. Joanna berättade att för pengar som kommer in och doneras nu till jul köper man presentkort etc och ser till att alla mammor och barn som kommer och firar jul med dom ( ca 100 st på julafton ) får en julklapp med sig hem. Hon berättar också om vikten av att få någon nytt eller ett presentkort, en helt ny sak höjer självkänslan för dessa mammor och barn som ofta få ärvda och avlagda saker. Med ett presentkort kan dom handla något dom behöver och det syns inte att dom har det tufft ekonomiskt, för ett presentkort kan ju vem som helst komma med.
Så nu finns det är sprillans nytt strykjärn som väntar på någon mamma på julafton. Tusen tack Electrolux för ert samarbete och TACK Joanna för att jag fick kika in och se hur ni arbetar. Ni behövs verkligen!!!

joanna


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna