VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Årets mest givande bloggevent…..

Hej finisar,

Grattis Prat PR, ni har precis enligt mig anordnat årets mest givande bloggevent tillsammans med Firephant
Firephant är formgiven av den prisade svenska industridesignerduon Lars Wettre och Jonas Forsman. Produkten tilldelades nyligen den internationella designutmärkelsen red dot design award, best of the best inom produktdesign 2012, där den blev hyllad för både sin form och sin enkla men säkra funktion. En prestigefull tävling där för övrigt Apples iPhone 4 fick samma utmärkelse år 2011.

Firephant har för sin klass den högsta släckeffekten och är tryggt förankrad i standardiserande CE-krav. Släckaren är med sitt enhandsgrepp enkel att använda och förstå, och har hög precision. Den smidiga storleken och färgen gör att Firephant passar in i våra moderna hem, i husvagnen, i båten, i bilen – Varhelst du vill ha tillgång till trygg säkerhet!

SAM_7232

Det bjöds på god mat och presentation av Firephant från Lars Wettre och Magnus Clavegård.

SAM_7233

SAM_7247

Efter en stund åkte vi vidare till Brandförsvarets övningsfält i Ågesta. Här tog två trevliga brandmänn emot oss.

SAM_7263

Vi fick alla byta om till supertrendiga blåa overaller, gummistövlar och handskar. Men vi släppte absolut inte handväskorna…. :) ha ha

SAM_7251

Sedan fick vi vara med om en massa lärorika övningar och fick en massa bra tips om vad man ska tänkta på vid en ev brand. Vilken perfekt upplevelse nu när det nalkas jul och en massa tända ljus.
Här är det olja som brinner ( vilket kan hända i köket ) utan att tänka är det lätt att man häller på vatten. Här häller Kjell på bara 1 dl vatten och kolla vad som händer….det fullkomligt exploderar.

SAM_7268

Vi fick alla prova att släcka med brandsläckare, känna på hur det är att vistas i ett rum där det brinner….se hur snabbt tjock rök kommer och krypa ut. Visste du att det räcker med två andetag av giftig rök för att man ska dö. Sedan fick vi också prova på att släcka brinnande dockor…

SAM_7286

SAM_7287

brand

SAM_7284

Det här var en upplevelse som jag önskar att alla fick göra. Så nyttigt att få prova på hur det känns att använda en brandsläckare, släcka med en filt eller jacka. Jag tror att vi alla åkte hem och kollade våra brandvarnare och jag ska önska mig en brandfilt i julklapp….det måste man faktiskt ha hemma ihop med en bra brandsläckare. Nu står den här fina, snygga nyttig släckaren hemma hos oss.

SAM_7293

SAM_7297

Stort tack till trevliga brandmän, Firephant och Prat PR. Årets mest givande bloggevent :)

SAM_7252


Kommentarer


  1. Så typiskt att min barnvakt blev sjuk. Jag hade verkligen velat gå på det här. Mycket bra information. Tur du delar med dig :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna