VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Mannen på taket och trädgårdstips….

Gyllene morgon,

Ja så ser det ut ute när solen lyser upp alla fina löv. Gårdagen gick i trädgårdens tecken. Vi rev ut allt från förrådet och satte grillen och trädgårdsmöbler längst in och snowracer och snöskott längst ut, FY!!!! jag är inte sugen. Fasta J tjatar om snö varje dag och undrar när det äntligen ska komma. Härligt att vara barn 🙂
Justin njöt av att vara ute igår, han är en riktig utekille och var dagen i ära klädd som en riktig byggkille i sina praktiska kläder från BCWW. Kanon för en dag i trädgården….

trädgård

Stegen kom fram och då var det ju spännande att klättra på den.

trädgård2

Här är en liten lista som jag hitta i Vi i Villa om vad man ska göra i trädgården i oktober.

1. Skydda ömtåliga växter, och nyplanterade, mot frost och kyla. Rabattrosorna behöver extra tillsyn inför vintern.

2. Var inte för nitisk med lövkrattningen! Räfsa rent på platser där de stör dig, t. ex. på plattgångar och ta bort  tjocka lövlager på gräsmattan. I naturpartier och blomsterängar ska du inte kratta alls.

3. Hjälp småfåglarna – de gör stor nytta i trädgården. Börja mata dem. Sätt upp holkar.

4. Plantera buskar, rosor och träd efter lövfällningen. Det är bästa tiden för barrotade växter. OBS: vänta med barrväxter och magnolia till våren.

5. Rensa ogräs. Det är lätt på hösten när jorden är fuktig och du är glad för att det är gjort när våren kommer!

6. Gör fint vid entrén. Pigga upp i höstmörkret med några krukor med vackra höstblommor. Sorter som trivs i den svala luften och prunkar länge än är: cyklamen, ljung, prydnadskål, begonia och krysantemum.

För mig återstår punkt nr 5 idag, inte så kul men måste göras :))))))
Till Justins förtjusning klättrade Mattias upp på taket, det var superspännande. Karlsson på taket tyckte J att det var 🙂 jo de senaste vintrarna har ju tagit hårt på huset och det var några takpannor som gått sönder när snö och is rasat ner. När han väl kom upp såg han att det var fler än vi trodde så det lev totalt 10 st vi bytte ut. Stuprännor är rensade och fixade, så himla skönt. För Mattias och Justin återstår idag att plocka in studsmattan sen är vi redo 🙂

SAM_6292

Puss & Kram


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna