VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Tänk om……

God morgon finisar,

Hållbart mode ligger i tiden och igår damp det ner ett mail med dessa bilder. Det är kanske dags att ta fram symaskinen och göra om lite saker för tänk vad mycket kläder vi kasserar som det egentligen inte är något fel på själva tyget på. Det är bara fantasin som stoppar oss…….
Även H&M satsar just nu på att belysa frågan om hållbart mode. Genom klädinsamlingar i butiker samt ett designsamarbete med Beckmans designhögskola har man lyft frågan om vad vi gör med våra kläder när vi tröttnat på dem. Damernas Världs chefredaktör Martina Bonnier är engagerad i frågan och har själv suttit i juryn.

Eleverna fick välja max två plagg var bland de kläder som lämnats in i H&M:s klädinsamling och utifrån dem skapa ett helt nytt plagg. Jonna Ru, Leonard Kocic och Malin Unga utsågs till vinnare med motiveringen att de skapat plagg som är hållbara, bärbara och har hög modegrad.

Kolla in dessa fantasifulla skapelser…… en fd vindjacka blev en häftig klänning

288241

288242

En fd tröja…….

288243

Japp kära ni, fram med maskinen och fantasin……..Puss & Kram

Bilderna har jag lånat från Damernasvärld.se


Kommentarer


  1. Vilka coola kläder även om jag själv inte skulle använda dom. =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna