duckmark_ocky_v27_700x400

Entreprenör och egenföretagare… Ja det är så mitt liv ser ut. Men inte var det så jag trodde det skulle blir när jag gick ut gymnasiet och började på Sparbanken i Borås. Då älskade jag tryggheten med att ha ett fast jobb, fasta tider och en fast inkomst.

Det passade mig perfekt, född i Jungfruns tecken som jag är och älskar ordning och reda. Det mesta skulle vara med hängsle och livrem för att jag skulle må bra. Ja lite så är jag nog fortfarande om du frågar min omgivning, fast med åren har jag lärt mig att var lite ”wilde and crazy”.
Så plötsligt en dag slogs allt undan, efter att ha varit fastanställd 6 år på banken blev jag vid 24 års ålder varslad på grund av rådande bankkris. HJÄLP! vad skulle jag göra nu? Sökte ett antal jobb i min hemstad men utan framgång.

Fröken Sverige: ”Jag sökte, vann och startade eget”

Men så en dag i mataffären såg jag att man letade efter en ny Fröken Sverige, sagt och gjort. Jag sökte, vann och startade eget. Det lät väl enkelt. Jag kastade mig utför stupet och in i den otrygga frilansvärlden. Det var inte alltid helt lätt. Jag såg hela mitt Fröken Sverigeår som en enda lång anställningsintervju. När året var över var det upp till mig att förvalta alla kontakter jag skapat. Än idag snart 20 år senare har jag kvar mitt bolag och har jobbat med en massa roliga saker. TV, en uppsjö av olika konferenciers jobb och modelluppdrag etc.

Helt plötsligt var jag lite ”wild and crazy”

När jag sedan fick min lilla Justin blev jag precis som många andra mammor sugen på att göra något för barn. Jag visste bara inte riktigt vad det var. I samma veva blev Justin extremt hockeytokig då hans storebror spelar och vi i stort sett bodde i ishallen. ”Spela ocky” sa han jämt. Ja där föddes idén! Märket skulle heta ”Ocky”. Jag tyckte det fanns en massa saker för småbarn som gillade fotboll men inget för de som tyckte om hockey.

Jag tog upp några gamla kontakter i min textilhemstad Borås, sagt och gjort så hade jag en etikett klar och några produkter. Ockymössan, t-shirts och College tröjor. Helt plötsligt var jag lite ”wilde and crazy” och funderade inte så mycket, gick på magkänslan och lite goda råd. Jag har valt att starta i liten skala eftersom jag är själv i bolaget och inte har någon säljkår. Jag använder mig av mina kontakter som jag fått genom åren och alla sociala medier. Jag bara älskar hur man kan hitta nya kontakter där som man aldrig skulle stött på annars. Flera av mina återförsäljare idag har jag träffat på olika bloggevents och på Facebook och Instagram.

Idag har jag precis fått hem andra upplagan av Ockymössan, för det är helt klart den som går bäst och det roliga är att jag säljer den året om och till både vuxna och barn.

Så mitt råd är att våga slänga sig ut för stupet med en viss försiktighet. Att våga ta hjälp och fråga och att använda sitt sunda förnuft. Att inte alltid ta på sig den stora kostymen med en gång utan att starta i lite skala och se sitt företag växa.

 

Följ Annikas vardag som entrepenör och mamma i hennes blogg hos Allt för föräldrar » 

 

Lämna en kommentar