Välkommen in i våran värld. Här beskrivs våran vardag med en gnutta humor, lite ironi och en stor portion kärlek. Min förkärlek till barnkläder och barnprylar får såklart också hänga med. Så välkommen in till en oputsad skildring av småbarnslivet! Instagram: @annas_varld Kontakt: annasvarld@gmail.com

Sprang bort på Underbara barnmässan

Jag åkte som jag berättade till Underbara Barn i Älvsjö. Alla som någongång varit där vet att det är stort, mycket folk och mycket barn. Eftersom jag var allmänt svettig över att åka ensam med båda barnen, pratade vi i bilen påväg dit, om vad man gör om man kommer bort från mamma eller pappa. 

Snacka om att bädda sin egna grav. För vad tror ni händer? Såklart springer Marius bort. Borta! Ser honom ingenstans! Panik!

Vi skulle gå ut till bilen och lämna den fina goodiebagen och det jag shoppat. Så barnen fick plats i vagnen igen. Jag stod vid utgången/entrén för att få en stämpel så vi kommer in igen. Alvora får sin hand stämplad och jag vänder mig för att sträcka fram Marius lilla hand. Borta!

Jag får panik direkt. Ropar, springer omkring runt om där vi är för att se om jag ser honom. Har han gått ut? Tänk om han lyckas ta sig ut utanför bland bilar tänker jag skräckslaget. Vart börjar jag leta? Höger, vänster, ute, inne, gång 1,2,3,4 eller 5?

Personalen för mässan är också där. En står lugnt vid Alvora och vagnen och säger att hon står där så jag kan leta. Några andra frågar om han har mitt nummer på sig, men då jag kom innan öppning fanns det inga sådana lappar att fylla i. Jag blir arg på mig själv direkt för att jag inte sett till att skriva mitt nummer på honom. 

Jag visar bild på honom och vad han har på sig för några andra i personalen och bestämmer mig sedan att springa ut och kolla. Tänk om han står ute någonstans ensam? Tänk om han är rädd? Tänk om han är i fara? Tänk om någon tar honom? Jag hinner tänka 35 olika otäcka scenarier. 

Plötsligt ropar några från personalen. De har hittat honom. Kan det ha gått 10 minuter? Han var nästan i andra ändan av mässhallen. Ropandes efter mamma.

Behöver jag säga att jag gråter nu?! ”Mamma du var borta!” ”Jag ropade på dig” ”Dom var snälla” ”Dom höll min hand och sa att de visste var min mamma var” Åh min lilla älskling! 

Alvora tittar förståndigt ”jag trodde någon hade tagit Marius, och det ville jag inte!”


Jag är typ evigt tacksam för personalens lugn och hjälp! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *