Välkommen in i våran värld. Här beskrivs våran vardag med en gnutta humor, lite ironi och en stor portion kärlek. Min förkärlek till barnkläder och barnprylar får såklart också hänga med. Så välkommen in till en oputsad skildring av småbarnslivet! Instagram: @annas_varld Kontakt: [email protected]

Det här med att sluta med blöja

Alvora var rätt tidig med att sluta med blöjan. Det skedde egentligen helt på hennes initiativ och vintern hon fyllde 2 år var hon torr.

Har fått höra att killar ofta är sena med att bli torra. Fick ofta höra det i samband med att vi slutade med Alvoras blöjor. Så jag har tänkt att Marius kommer vara mycket senare. I augusti fyllde han 2 år. Och nu vill han inte kissa i blöjan längre. Han är torr, dag som natt. 

I förra veckan, så där obehagligt otäckt tidigt hör jag någon säga kissa. Först fattar jag ingenting. Sedan förstår jag efter upprepade kissa kissa att det är min son som är kissnödig. Du har blöja, mumlar jag och tänker att det får tametusan funka. Gråtandes säger han kissa. Han vill inte kissa i blöjan din opedagogiska idiot. Springer upp för nu kommer samvetet ifatt. Sedan tar jag snabba steg tillbaka till sovrummet. Allt jag tänker på är säng och sova. Allt Marius tänker på är Bärgarn och Blixten McQueen, kl 04:00

Men det var förra veckan. Nu börjar han förstå att kissa man på natten sover vi vidare. Det verkar så iallafall. 

Men vet ni, jag är grymt stolt över min lilla kille. Precis fyllt två år, torr på dag och natt. Han, precis som syrran, fattade detta snabbare än vi anat och trott. Och faktiskt utan någon som helst ansträngning från våran sida. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *