Välkommen in i våran värld. Här beskrivs våran vardag med en gnutta humor, lite ironi och en stor portion kärlek. Min förkärlek till barnkläder och barnprylar får såklart också hänga med. Så välkommen in till en oputsad skildring av småbarnslivet! Instagram: @annas_varld Kontakt: annasvarld@gmail.com

Sommaren på Vallby Friluftsmuseum

Idag var jag ledig och Henric har semester. Vi tog oss till Vallby Friluftsmuseum i Västerås. 

 

Djuren lockade barnen och dom sprang igenom området i jakten på nästa djur. Getter, hästar, kaniner, grisar och kor är några av djuren man kan se på Vallby. 

 

 

Det som positivt överraskade mig var all aktivitet i alla små söta hus och gårdar på området. Vilket hus vi än stoppade in huvudet i var det en ”utklädd” personal. Det fanns mycket aktiviteter för barnen. Bl.a. var lärarinnan inne i den gamla skolan. Och barnen som ville fick vara med på en ”lektion”.

 

Vi hittade en mysig innergård där barnen kunde blåsa såpbubblor som förr i tiden. En trevlig tjej jobbade där och barnen fick vara med och tvätta. 

 

  

Det bakades kakor och båda barnen var helt förtrollade av att få vara med på aktiviteterna. 

 

 

Vi åt lunch på restaurangen och jag blev även här positivt överraskad. 95:- för dagens lunch och då ingick sallad, soppa, varmrätt, dryck, kaffe och kaka. Gott var det också! Pannkakor till Alvora för ca 50:- men sämre för allergikern Marius. Nu är vi vana och brukar få det att funka men det fanns inte något på barnmenyn som var både mjölkproteinfritt och äggfritt. Jag såg till att beställa något till mig som han kunde äta utav. 

 

Avslutade med den gamla godisbutiken där man pekar på karamellerna man vill ha i sin pappstrut. Alla nöjda och glada efter en mysig dag på Vallby Friluftmuseum. Och för den som inte besökt Vallby tidigare, det kostar inget att gå in!

Fram till den 9 aug kommer aktiviteterna och personalen i stugorna vara på plats. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *