Välkommen in i våran värld. Här beskrivs våran vardag med en gnutta humor, lite ironi och en stor portion kärlek. Min förkärlek till barnkläder och barnprylar får såklart också hänga med. Så välkommen in till en oputsad skildring av småbarnslivet! Instagram: @annas_varld Kontakt: annasvarld@gmail.com

Bearbeta något traumatiskt

Många många tusen har läst mitt inlägg När livet stannar upp

Att bli så rädd som jag blev. Att hinna tänka att en tanke, som man som förälder aldrig vill tänka, är traumatiskt. 

Marius var blå om läpparna och vit i ansiktet. Jag tänkte bara, mitt barn dör nu. Jag fick en chock, helt klart. Även om scenariot endast varade i någon minut, kändes det som en evighet för mig. Jag var ensam hemma och det dröjde ca 1 timme innan Henric kom hem. Under denna tiden ville jag bara bryta ihop. Släppa ansvaret för barnen och lägga mig rätt upp och ner på golvet och gråta. Min lilla kille. Min lilla kille. Mina älskade barn. Är livet såhär skört. Bara tanken på vad som höll på att hända fick mig att skaka. 

Men jag kunde inte bryta ihop. Alvora hade armarna runt min hals och bad mig att inte gråta mer. Marius var ledsen. När Henric väl kom hem kunde jag gå åt sidan och bara gråta. Jag hade väldigt svårt att sova en tid efter detta och hade katastroftankar. 

Men det är bättre nu, när det gått lite mer tid. Jag har faktiskt varit och pratat med någon, det blev helt enkelt för mycket för mig att sortera själv. 

Egentligen kan jag tycka att ambulansen borde ha kommit hit iallafall. Trots att han andades igen. En sjuksköterska som bekräftade att allt var bra. Det kändes aldrig som jag fick det bekräftat, att det var bra. Jag ringde 1177 efter händelsen och dom såg ingen anledning att åka in, nu när han var pigg igen. Men för mig själv kändes det som livet vänts upp och ner. Hade jag inte vänt mig om utan stått kvar 1 minut till vid ugnen, vad hade då hänt?

Fruktansvärt men sant, man hör inte när ett barn sätter i halsen. För barnet får ingen luft. I detta fallet var det couscous. Jag kunde inte ens föreställa mig vad de små små kornen kunde ställa till med. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *