Välkommen in i våran värld. Här beskrivs våran vardag med en gnutta humor, lite ironi och en stor portion kärlek. Min förkärlek till barnkläder och barnprylar får såklart också hänga med. Så välkommen in till en oputsad skildring av småbarnslivet! Instagram: @annas_varld Kontakt: annasvarld@gmail.com

Operation vid kort tungband 

Idag har vi varit med Marius 1 1/2 år till doktorn för att bedöma hans tungband. Vi var först till husläkaren och fick remiss till öron och näsa. 

Doktorn kikade på tungan i 10 sekunder och sa att den behöver klippas. Hade vi kommit in när han var spädbarn hade dom klippt det direkt på plats sa hon. Usch, det låter inte som något man vill göra på sitt spädbarn. Klippa tungbandet utan bedövning. 

 

Vi har märkt detta då han inte kan sträcka ut tungan. Det tar liksom stopp   Han kan inte slicka rent sig runt munnen. Han har ett stort ordförråd, men pratar ganska otydligt. Och därför gör man ingreppet, för talets skull. Kanske kan det komma och påverka i framtiden. 

Det behövs narkos, och det är alltid en risk. Även om det är en lätt narkos man kommer använda. Jag fasar för detta. Vi har redan gått igenom en del jobbiga saker med honom och jag vet att detta med narkosen kommer bli jobbigt. 

Dom väljer att göra detta i höst istället så han hinner fylla två år. Tydligen är det bättre ju äldre man är att sövas och man undviker det till barn under 2 år. 

Jag är glad att vi tar tag i detta tidigt. Så han inte sedan behöver talträna. Detta kommer han inte att minnas. Men självklart skulle jag föredra att tungbandet inte var kort och vi slapp göra ingrepp.  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *